Hadži Marko Vujičić
Ne odričemo se ćirilice: Dnevni list "Vesti"

Izdavači i redakcijski kolegijum Nezavisnog dnevnog lista “Vesti” neizmerno se zahvaljuju svima koji su stali u zaštitu jedinog štampanog dnevnog lista srpske dijaspore.

Dragi prijatelji, svesni ste da bi gašenje “Vesti” predstavljalo nacionalni poraz. Slučaj od ponedeljka, 3. jula kada najveći deo tiraža na ćiriličnom pismu nije došao do prodajnih mesta, ukazuje na obim političkih i ekonomskih pritisaka sa kojima su “Vesti” suočene poslednjih godina zbog čega smo morali da o svemu obavestimo našu i svetsku javnost.

Ovim činom još jednom nam je poslata jasna poruka koju smo shvatili, ali je nećemo poslušati. Bolje je izgubiti neke bitke u borbi za svoje snove, nego biti poražen, a da ne znaš ni za šta si se borio!

“Vesti” će zato i ubuduće, sve dok to bude moguće, izlaziti bez ikakvih promena u svojoj nezavisnoj uređivačkoj politici, ali i bez promena kada je reč o štampanju tiraža na maternjem jeziku i ćiriličnom pismu.

Na adrese naših dopisništava: od Frankfurta, preko Beograda do Sidneja, do sada je stiglo na hiljade pisama, mejlova ili telefonskih poziva što pokazuje da su Srbi složni onda kada im je najteže.

I u sledećim danima objavljivaćemo ona, najupečatljivija reagovanja, a zatim ćemo taj prostor “vratiti” onome što najbolje znamo, dnevnom izveštavanju o događajima iz otadžbine, dijaspore i sveta.

Sve dok to bude bilo moguće bićemo most matice i dijaspore!

“Ja ne odlučujem da li ću ići u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, nego po tome koliku svetinju branim!”

Car Lazar

1 COMMENT

  1. Slabo si ti tu svetinju odbranio. Od 1389 smo bili pod azijatima. Da ne bi 2 srpskog ustanka, Berlinskog Kongresa , tesko da bi bila knezevina Srbija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here