Đilas donirao 30 miliona dinara

0

Račun Košarkaškog saveza je posle 25 godina na nuli! Dugovi u visini od 1,3 miliona evra su vraćeni, a to će na Skupštini KSS-a saopštiti predsednik Dragan Đilas, koji je donirao "kući košarke" 30 miliona dinara, kako bi normalno funkcionisala. Naime, od 1989. račun Saveza je bio u minusu ili blokadi, a sada je konačno omogućen normalan rad radne zajednice, ali i svih reprezentativnih kategorija. Što se takmičenja tiče, plan je da KSS uskoro dobije i generalnog sponzora.
– Uspeli smo da vratimo dug u iznosu od 1,3 miliona evra. Nisu dugovi bili od juče, od prethodnog rukovodstva, već je to trajalo desetak godina. Naravno, nije bilo lako to učiniti u teškoj ekonomskoj situaciji, ali nismo odustajali. Sledeći cilj je još više finansijski i organizaciono olakšati život klubovima – rekao je Đilas.
Izborna skupština biće održana za oko tri meseca, a jedini kandidat za novog predsednika je aktuelni, kojem mandat ističe 18. aprila 2015. Osim što je menadžerskim sposobnostima uspeo da vrati dugove KSS-a, Đilas je finansijski pomagao i sve klubove kada je iz svog džepa uplatio po 2.500 evra. Kada se pogledaju rezultati A reprezentacija, Đilas je najuspešniji predsednik Saveza od 1991. kada je ovu funkciju obavljao Banjalučanin Uglješa Uzelac. Đilas je, uz Dejana Bodirogu, isključivo zaslužan i što je na klupu Srbije seo Aleksandar Đorđević, koji je našu "kraljicu igara" vratio u svetski vrh.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here