Đoković poražen u polufinalu Roterdama

0

 

Drugi teniser sveta Novak Đoković izgubio je u polufinalu turnira ATP serije 500 u holandskom gradu od Rusa Mihajla Južnog rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 7:6.

 

U veoma neizvesnom meču Južni je imao više sreće u taj-brejkovima i tako je stigao do plasmana u veliko finale.

 

U prvom setu viđena su dva brejka odmah na startu, ali nakon uvodnog izjednačenja, oba igrača držala su svoj servis sve do taj-brejka. Srpski igrač je imao prednost mini brejka, ali je onda napravio dve greške, a potom i duplu servis grešku, koja je Rusu donela prvi set 7:5.

 

Posebno dramatičan bio je drugi set u kojem je Đoković uspeo da se vrati i pored rezultata 5:2 za Južnog. Srpski as je vezao tri gema, spasio je dve meč lopte, a potom je uspeo da dođe do taj-brejka. Kada se posle vođstva od 4:2 činilo da će se igrati i treći set, Južni je vezao nekoliko poena i na kraju stigao do pobede sa 8:6.

 

 

 

Južni će u finalu igrati protiv švedskog tenisera Robina Soderlinga koji je u prvom polufinalu savladao Rusa Nikolaja Davidenka rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (3), 6:4.

 

Turnir u Roterdamu igra se za nagradni fond od 1.445.500 evra. Pobedniku će pripasti suma od 277.000 evra i 500 ATP poena, finalisti 125.000 evra i 300 bodova.

 

Zimonjić i Nestor u finalu Roterdama

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u finale ATP turnira u Roterdamu u konkurenciji dublova.
Oni su u polufinalnom meču savladali Australijanca Noulsa i Šveđanina Lindsteda rezultatom 2:0 (7:5, 7:6 (6)).
Zimonjić i Nestor će se u finalu turnira sastati sa pobednikom meča Aspelin/Henli – Čermak/Mertinak.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here