Đoković prizemio Golubjeva

0

 

 

Andrej Golubjev, kao 56. teniser sveta, trebalo je da bude neugodan rival prvom nosiocu Novaku Đokoviću na početku 120. Vimbldona. Međutim, u praksi ni izbliza nije bilo tako. Đoković je za 77 minuta pokazao da je u formi, nagovestivši da će se i ove godine boriti za titulu, svoju drugu na Ol Inglend klubu. Na drugoj strani, Golubjev je četvrti put zaredom završio učešće na trećem grend slemu sezone u prvom kolu. Sve je manje-više bilo jasno posle prvog seta, koji je Đoković dobio "sa nulom". U drugom je poveo sa 5:0 i tek onda, posle 44 minuta, dozvolio Rusu sa kazahstanskim pasošem da konačno osvoji gem! Golubjev je od tog trenutka zaigrao nešto bolje, Novaku je malo pala koncentracija, pa se u trećem setu do pred kraj igralo "gem za gem".
– Ne mogu biti srećniji svojim prvim izlaskom na travu ove sezone. Vrlo sam zadovoljan prvim duelom na Centralnom terenu, koji je verovatno najposebniji teren koji imamo u "belom" sportu. Uvek sam srećan kada igram na njemu. A, protivnika nikad ne smete potceniti. Zato sam se trudio da se dobro krećem, sjajno servirao… Sve vreme sam imao osećaj da kontrolišem svaki udarac, kako sam i naumio pre meča. Nadam se da mogu da nastavim u istom ritmu – istakao je Đoković.
Na konstataciju da su mnogi bili zabrinuti da ne dolazi 100 odsto spreman na Vimbldon, pošto se više brčkao u moru, Novak je rekao:
– Ne znam zašto bi neko sumnjao u moju fizičku spremu. Imao sam dve nedelje da se odmorim posle Rolan Garosa i pripremim za Vimbldon, tako da sam zadovoljan svojom formom.
Drugi reket sveta veruje da je dobra priprema za mečeve ključ dobrog rezultata, iako nije proveo dosta vremena na travi ove sezone.
– Žreb je nešto na šta ne može da se utiče, pitanje je sreće. Ono što je u mojim rukama je da se što bolje pripremim za svakog protivnika. Došao sam ranije da bih se adaptirao na novu podlogu, nove uslove… Trenutno, trava je na svim terenima nezgodna za sve tenisere. Zato se trudim da ne razmišljam o tome, normalno je očekivati da će na početku biti proklizavanja i padova. Nisam imao zvaničnih susreta pre Vimbldona, što može da bude i prepreka za dobro kretanje. Trudiću se da što više vremena provedem na treningu kako bih radio na finesama pred okršaj sa Štepanekom – zaključio je Đoković.

 

 

Neugodni Štepanek

Novak će se u narednoj rundi sastati sa dobro poznatim Čehom Radekom Štepanekom, koji je "tukao" Urugvajca Kuevasa – 6:2, 6:4, 6:4. Ipak, međusobni skor stavlja Đokovića u ulogu apsolutnog favorita – 10:1 (jedini poraz daleke 2006. u Roterdamu).
– Štepanek je iskusan, nezgodan na ovoj podlozi, odlično se kreće, agresivan je, jedan od retkih tenisera koji izlazi na mrežu posle prvog i drugog servisa. To očekujem i sada. Pokušaću da odigram kao protiv Golubjeva i ako to budem učinio, imam dobre šanse da pobedim. Štepanek je imao četiri duela u Kvinsu, više je vremena proveo na travi, zbog toga je opasan za mene u 2. kolu – naglasio je srpski as.

 

 

 

 

 

Za decu novih
milion i po USD

Fondacija Novak Đoković je, zahvaljujući velikom odzivu humanih ljudi širom sveta i ličnoj donaciji svog osnivača, do sada prikupila 1,5 miliona dolara za obnovu, pre svega, predškolskih objekata u Srbiji, saopštila je Fondacija. Prvi takav objekat biće predškolska ustanova "Galeb" u Petrovcu na Mlavi, za čiju je sanaciju i opremanje potrebno 136.000 dolara, koje je u potpunosti obezbedila Fondacija.
Radovi će početi u narednih nekoliko dana, a očekuje se da će objekat kompletno biti renoviran i opremljen do kraja avgusta.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here