DSS: Vlada radi po principu ”ne lipši magarče do zelene trave”

0

Vladine mere ne donose rezultate: Demokratska stranka Srbije
 

"Uz smanjenje plata i penzija, otpuštanje zaposlenih je praktično jedina mera koju vlada sprovodi, obe nazivajući reformskim. Model ekonomske politike vlade je model ‘ne lipši magarče do zelene trave’", saopštio je danas DSS.

 

Iz te stranke navode da odsustvo bilo kakve ideje o tome šta treba da se učini da se pokrene zamrla privreda, odnosno sve što se na teret građana preduzme u cilju smanjenja budžetskog deficita, ne vodi ozdravljenju srpske ekonomije.

 

"Budžetski deficit će kratkoročno da se manji, siromaštvo stanovništva će da dosegne nepodnošljive granice, a vlast će već sledeće godine da bude pred dilemom da li da dalje smanjuje plate i penzije ili da proglasi bankrot", piše u saopštenju.

 

DSS smatra da je "potpuno besmislena" tvrdnja da će izmenama zakona, kao što je Zakon o radu i slični, da se obezbedi toliki priliv stranih investicija da će da se poveća proizvodnja i potreba za radnicima u meri koja bi značila smanjenje nezaposlenosti i koja bi omogućila potrebno povećanje budžetskih prihoda.

 

"Tako nešto je moguće samo oživljavanjem domaće privrede, kojoj je neophodna pomoć države, posebno u okolnostima stalnog smanjenja domaće tražnje, kao posledice mera štednje. Bez pokretanja domaće privrede, a Vlada na tome ništa ne radi, nezaposlenost će nastaviti da raste, kao i potreba za novim uštedama na teret građana", navode iz DSS-a.

 

DSS tvrdi da država mora da obezbedi sredstva za investicije u privredi, čak i novim zaduživanjem, koje je opravdano ukoliko prihodi od investicija nadmašuju troškove kredita i obezbeđuje dinamičan rast BDP.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here