EPA/Boris Pejović
Milo Đukanović

Aktuelni predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović glasao je danas na svom biračkom mestu u Podgorici.

Đukanović je stigao u pratnji supruge Lidije i sina Blaža oko 12.00 sati u školu u Podgorici, u kojoj je obavio građansku dužnost.

Posle glasanja u izjavi medijima on je rekao da očekuje regularan izborni proces i da je najvažnije da svi građani Crne Gore dobiju mogućnost da iskažu izbornu volju, a na taj način svi zajedno doprinesu učvršćivanju utiska o Crnoj Gori kao sve zrelijem demokratskom društvu.

On je istakao da smatra da je ovo dobar trenutak da Crna Gora najavi svoj povratak na put evropskog razvoja.

– Verujem da će rezultati izbora dati za pravo takvom očekivanju, takođe, da ćemo na parlamentarnim izborima 11. juna potvrditi takvu nameru i verujem da počinje neko novo i bolje vreme u kome će Crna Gora nastaviti da se stabilno i efikasno kreće ka svom evropskom cilju – istakao je Đukanović.

Na pitanje o odnosima sa Srbijom, on je kazao da će oni biti onakvi kakvi treba da budu i kakvi su sa drugim susedima. Đukanović je naglasio da oni mogu biti i bolji, ali da što se njega i države Crne Gore tiče, postoje apsolutno otvorena vrata.

– Srbija će morati unekoliko da promeni odnos prema susedima, pre svega prema Crnoj Gor. Pre svega da prestane sa intencijom da uređuje život Srbima u Crnoj Gori. Srbima kao i drugim građanima u Crnoj Gori život mora da uređuje Crna Gora, to je slovo “a” u azbuci suverenosti jedne države – poručio je Đukanović.

Prema njegovim rečima, Crna Gora se nikada nije mešala u uređenje života crnogorskih građana u drugim državama. Đukanović je kazao da su oni od Crne Gore uvek imali vrlo jasno uputstvo – da je država u kojoj žive njihov izbor i da prema tome poštuju tu državu i ono što ona jeste.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here