Dukat sija širom sveta

0

Članovi KUD Dukat iz Čačka neguju folklor, pesme, igre, tradiciju i običaje Srba ma gde živeli. U proteklih 20 godina uspešno su predstavljali Srbiju na brojnim međunarodnim manifestacijama i festivalima u Republici Srpskoj, Makedoniji, Poljskoj, Crnoj Gori, Sloveniji, Grčkoj, Belorusiji i Bugarskoj.
– Bili smo domaćini gostima iz mnogih mesta Srbije i inostranstva. Pomenuo bih da smo sa KUD Studenica iz Ušća kod Kraljeva uspešno predstavili našu zemlju na Internacionalnom festivalu koji je održan u Poljskoj od 19. do 23. juna ove godine. Takođe, značajna priznanja su nam stigla i od Centra za kulturu opštine Kađidlo, nedaleko od Varšave. Zajedno sa Akademskim folklornim ansamblom "Svetozar Marković" iz Kragujevca uspešno smo gostovali od 2. do 6. jula u beloruskom gradu Babrujsk – kaže Bobo Vraneš, rukovodilac udruženja Dukat koji je je već 37 godina zaljubljenik u folklor.
Članovi Dukata su istakli da im je još u sećanju gostovanje u Belorusiji, gde su doživeli veoma prijatne trenutke jer su na svakom izvođenju programa i defileu ulicama grada doživeli ovacije

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here