Pošta Srbije / Vuk Branković
Najnovija električna dostavna vozila Pošte Srbije

Na platou ispred Gradske kuće u Novom Sadu predstavljena su Poština najnovija električna dostavna vozila Cenntro Logistar 200 VAN namenjena specijalizovanoj dostavi na adresama građana i novosadskih kompanija – post-ekspres pošiljaka, paketa, EMS pošiljaka, keš ekspresa, telegrama i uputnica.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i Zoran Đorđević, v.d. direktor Pošte Srbije, obišli su flotu i govorili o aktuelnim projektima na unapređenju infrastrukture i kvaliteta usluga.

Milan Đurić i Zoran Đorđević, ispred nove flote Pošte Srbije

– Dugoročno opredeljenje Pošte Srbije je stalno povećanje udela elektrovozila u transportnoj floti – elektromopeda, elektrobicikala i elektrokombija, a Novi Sad smo odabrali da bude i prvi grad u kome će u bliskoj budućnosti kompletan vozni park zameniti elektrovozila. U ovoj fazi pristiglo je 31 teretno vozilo na elektro pogon koja će do kraja meseca biti angažovana na dostavi u centru grada, čime ćemo pored pružanja kvalitetnijih usluga, doprineti i boljem kvalitetu života u Novom Sadu i njegovom još boljem pozicioniranju među velikim ekološki osvešćenim evropskim gradovima – izjavio je Zoran Đorđević.

Đorđević je dodao da su “ekološka” vozila samo jedna od aktivnosti kojima Pošta Srbije nastavlja sa inovacijama svih faza tehnološkog procesa i infrastrukture, a kojima se ostvaruju značajni koraci ka održivoj ekološki odgovornoj budućnosti, ali i ekonomske uštede na duži rok.

– Naredni korak je postavljanje solarnih panela na objektu poštanskog centra Novi Sad, koji je regionalni centar za celu Vojvodinu. Prvi solarni paneli u poštanskom sistemu postavljeni su nedavno u centru u Kragujevcu, dok su za narednu fazu pored Novog Sada, planirani Beograd i Niš, čime ćemo energiju iz obnovljivih izvora obezbediti za napajanje postrojenja i mašina za automatsko sortiranje i potrebe sopstvenih punionica vozila na električni pogon – rekao je Đorđević.

Zoran Đorđević u razgovoru sa vozačem Poštinog novog dostavnog vozila

Gradonačelnik Milan Đurić izrazio je zadovoljstvo prezentacijom novih vozila, kao i planovima za nabavku kamiona Pošte Srbije koji će, takođe, biti električni.

– Ovo je lep događaj za Novi Sad – 31 električno kombi vozilo koje će zameniti starija vozila na našim ulicama, a ne emituju štetne gasove i proizvode daleko manje buke. Popričali smo sa vozačima ovih prelepih vozila – zadovoljni su – rekao je Đurić. Dodao je da će Grad Novi Sad nastaviti da ulaže u održivi razvoj novim ulaganjima u električne autobuse, povećanjem broja biciklističkih staza, kao i u vidu subvencija građanima, gde je kao prvi grad koji je otpočeo sa subvencionisanjem kupovine bicikala već dodelio 5.000 subvencija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here