Folkloraši igrali fudbalerima

0

Početak programa: Folklor, sveštenik i uprava
 

Program je počeo pevanjem himne "Bože pravde", a na pozornici su bili protojerej Marinko Rajak starešina hrama Sv. Jovan Vladimir kralj srpski u Minhenu, članovi uprave SK Srbija-RS i članovi folklora dva naša kulturno-umetnička društva Soko i "Sveti Sava" iz Minhena.

Posle pevanja himne prisutnima su se obratili protojerej Marinko Rajak, predsednik kluba Sreten Gadžić i članovi uprave Saša Lazić i Goran Todorov.

Ekipa koja je pripremila poslastice
 

U obraćanju prisutnima rečeno je da ovaj SPORTski kolektiv koji je nastao udruživanjem klubova Srbija i Banjaluka postaje u organizacionom smislu sve uspešniji, ali i dalje otvoren za našu decu i roditelje i sve naše ljude koji žele da se uključe u aktivnosti.

Folkloraši KUD Soko i SKD "Sveti Sava" odigrali su po tri narodne igre iz Srbije i, kao što je to već postalo uobičajeno, dobili zaslužene aplauze za svoje nastupe. Vredna ekipa članova kluba pripremila je bogatu trpezu za učesnike proslave Igra kolo a posebno se istakla grupa članica na čelu sa Jasminom Ivančević koja je pripremala poslastice. U zabavnom delu nastupio je Trio fantastiko koji čine Maja, Goran i Nemanja. Veselje i dobro raspoloženje potrajali su do posle ponoći.
 

Vidovdanski turnir

SK Srbija-RS priprema dvodnevni Vidovdanski fudbalski turnir koji treba da okupi veliki broj ekipa različitih kategorija a očekuju se gosti iz cele Nemačke, ali i okolnih država. To je još jedan izazov i prilika za sve članove kluba da pokažu tradicionalno gostoprimstvo, ali i da u organizacionom smislu sve bude na visini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here