GM: Tužbe blokirale račun, radnici Doma zdravlja bez plate

0

Opšti haos u Gornjem Milanovcu: Stomatolozi tužili Dom zdravlja i blokirali račun, što je onemogućilo isplatu plata preostalim radnicima
 

Direktorka Doma zdravlja Dragica Topalović izjavila je za agenciju Beta je da je deset radnika u stomatološkoj službi, kojima Republički fond zdravstvenog osiguranja ne obezbeđuje plate, tužilo Dom zdravlja i na osnovu sudskih rešenja blokiran je žiro račun.

"To je problem u čitavoj Srbiji i radnici u stomatološkoj službi tri meseca nisu primili plate zbog čega su podneli tužbe, a mi nemamo od čega da im isplatimo i došlo je do blokade računa", rekla je Topalovićeva.

Ona je istakla da preostalih 260 radnika neće moći da primi plate dok se ne otvori poseban žiro račun na koji će Fond uplatiti sredstva, a zahtev je podnet još u avgustu i čeka se odgovor iz Ministarstva zdravlja.

Topalovićeva ističe da sada Dom zdravlja nije u mogućnosti da ostvari sopstvene prihode jer su brojne službe pripale bolnici u Gornjem Milanovcu, pomenuvši labaratoriju, oftamologiju, otorinolaringologiju, rendgenologiju i izdavanje lekarskih uverenja.

Nezadovoljni radnici u Domu zdravlja najavljuju da će iduće nedelje organizovati obustavu rada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here