EPA/Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da ne podržava Zajednicu srpskih opština i dodao da su izbori na severu osuđeni na propast.

– Razumem šta znači kada se međunarodni sporazum pretvori u pitanje koje se razmatra u Ustavnom sudu. Čak i ako je reč o međunarodnom sporazumu, u trenutku kada imate odluku suda, ostajete pri njoj – rekao je Haradinaj.

Haradinaj je dodao da će pomoći oko implementacije sporazuma.

– U svakom članu Sporazuma postoji nešto što se ponavlja. Pomažem u implementaciji, ali ne kroz zajedničko upravljanje. Nemamo zajednički plan vlade i neću im se ni na koji način pridružiti – ističe Haradinaj.

Haradinaj smatra da je kosovski premijer Aljbin Kurti pod pritiskom.

– Sreo sam se sa Kurtijem. Veoma je umoran, srušen i pod pritiskom, stanje mu je loše – rekao je Haradinaj.

Prema njegovim rečima, vanredni izbori na severu Kosova će propasti.

– Opet ćemo izgubiti obraz ako rezultat bude ispod 10 odsto nivoa učešća. Da se ne zavaravamo i da ne budemo pohlepni. Uzdignutih glava govorimo da smo država, imamo Ustav, imamo zakone i raspisujemo izbore. I gde smo stigli – upitao je Haradinaj.

2 COMMENTS

  1. Pa stigli ste u Srbiju, gde je Kosovu i Metohiji mesto – to što ste vi lagali Albance da žive u Albaniji, to je vaš problem !!!

  2. Draga Neno, i ja bih voleo da je Kosovo u Srb, ali realnost je totalno drugačija. Kosovo se može vratiti samo ratom a po meni to je najgore rešenje. Nevidim drugo rešenje sem dogovora, daj bože da dignemo standard u zemlj pa da mladi neodlaze. Teritorija bez ljudi neznači ništa…..Sačuvajmo ono sto imamo od Srb, rešimo sve odma sad kao što je i Dindić hteo. Nečekajmo da od Srbije za 50 god ostanu samo knjige da smo nekada živeli na tim prostorima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here