Het-trik za rođendan

0

Lepa vest za srpski fudbal i selektora "orlova" Dika Advokata. Reprezentativac naše zemlje Filip Đorđević konačno je prekinuo post u dresu rimskog Lacija i golgeterski bukvalno eksplodirao na meču u Palermu.
Đorđević je doneo ubedljiv trijumf Rimljanima na vrućem gostovanju na Siciliji, pošto je postigao het-trik za pobedu od 4:0 u poslednjem meču petog kola Serije A.
Đorđević je ovog leta došao u Lacio, a u ponedeljak veče je postigao svoje prve golove za nebesko plave, koji su se posle ovog trijumfa popeli na devetu poziciju na tabeli najjače italijanske lige.
Prvi gol je usledio u 45. minutu, kada je Antonio Kandreva sjajno centrirao sa desne strane, a na loptu je u šesnaestercu naleteo Đorđević i samo je prosledio u mrežu. U 75. minutu Senad Lulić je u prodoru po desnoj strani ubacio loptu u šesnaesterac, tamo je Đorđević primio, oslobodio se čuvara i sa desne strane poslao loptu u suprotni kraj gola za 3:0.
Konačno, u 83. minutu, reprezentativac Srbije je uhvatio jednu visoku loptu u šesnaestercu i sa oko tri metra, skoro iz mrtvog ugla je po zemlji povisio na 3:0. Konačan rezultat postigao je Marko Parolo u nadoknadi vremena.
– Veoma sam srećan zbog tri postignuta gola. Napadač mora da postiže golove kako bi sticao samopouzdanja, rekao je Đorđević posle utakmice.
Lacio je ovim trijumfom napravio veliki skok na tabeli i najavio još bolje igre.
– Izuzetno sam srećan zbog tima, večeras smo igrali agresivno i oštro. I na nekoliko prethodnih mečeva smo prikazali dobar fudbal, ali nas rezultat nije hteo. Sad je i to došlo. Ova pobeda će nam mnogo značiti za nastavak sezone.
Đorđević je prvi pogodak postigao u samoj završnici prvog poluvremena.
– Nismo najbolje počeli meč, mučili smo se u tom periodu, ali je gol došao u pravom trenutku. Posle toga je sve bilo mnogo lakše.
Taj prvenac je srpskom strelcu verovatno najdraži, jer je konačno prekinuo post, ali ne i najlepši na meču u Palermu.
– Ako moram da biram, glasam za drugi gol na utakmicu – rekao je Đorđević, koji je tako sam sebi podario najlepši rođendanski poklon, pošto je u nedelju napunio 27 godina.
Trener Lacija Stefano Pioli ni ovog puta nije mogao da računa na povređenog Dušana Bastu. Sledećeg vikenda, u nedelju, nebesko plavi na svom stadionu u Rimu dočekuju tim Sasuola.

 

PIOLI: To smo i očekivali od njega
Filip Đorđević je u Lacio došao posle sedam sezona provedenih u Nantu, gde je bio golgeter i kapiten tima. Prvi golovi u dresu Lacija obradovali su i trenera Stefana Piolija.
– Očekivali smo da Đorđević golgeterski proradi baš na meču u Palermu i on je to i uradio. Njegov dolazak doneo nam je mnogo veću dubinu u napadu. Očekujemo da će biti još bolji u narednim utakmicama, rekao je Pioli.

Lopta na poklon
Filip Đorđević je postao prvi igrač Lacija koji je postigao tri gola na gostovanju još od 2009. godine kad je to uspelo makedonskom reprezentativcu Goranu Pandevu na meču sa Ređinom.
Đorđević je teren stadiona Palerma napustio sa loptom u ruci, koja tradicionalno kao nagrada pripada fudbaleru koji u Seriji A postigne het-trik.

HVALOSPEVI U ITALIJANSKOJ ŠTAMPI
Magična noć novog bombardera
U svim novinskim izveštajima Đorđević je proglašen za najboljeg igrača na meču.
– Evo novog bombardera. Ovo je pravi Đorđević. Tri gola i još jedan koji je onemogućila samo volšebna odbrana Sorentina. Ovakvu noć Đorđević je čekao odavno i on ju je dočekao spreman. Đorđević nije samo egzekutor ofanzivnih akcija već kompletan fudbaler koji daje doprinos u svim fazama igre zbog čega Pioli nije nijednog momenta sumnjao u njega. Sinoć je Filip pokazao svima o kakvom igraču je reč i razuverio kritičare koji su dovodili u pitanje njegove kvalitete" , piše "Korijere delo Sport".
"Gazeta delo sport" je istakla da je ta noć vredna za prepričavanje unucima.
"Prvi gol je bilo lako postići, drugi je autorski rad, a treći je pravi fudbalski biser", analizirala je "Gazeta" golove Đorđevića.
"Tutosport" je nazvao Đorđevića "neodoljivim", Mesađero je na šest stubaca objavio naslov: "Lacio, Đorđevićeva bajka", a drugi rimski dnevnik "Tempo" na svojoj naslovnoj strani nazvao je Đorđevića "superstarom" koji je preporodio Lacio. U tekstu sa naslovom "Filipova magična noć", Đorđević je okarakterisan kao "zlata vredno pojačanje" Lacija u prethodnom prelaznom roku.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here