pixabay.com
Foto: Ilustracija

“Kamioni preduzeća iz Republike Srpske, koji prevoze robu u Italiju i iz te države, zaustavljeni su u Hrvatskoj što može naneti veliku štetu privredi Srpske”, izjavio je danas portparol Privredne komore Republike Srpske Vladimir Blagojević.

Blagojević je rekao da se usložnjava situacija u vezi sa uticajem koronavirusa na privredu Srpske.

– Prema informacijama koje smo dobili od preduzeća koja se bave transportom robe, vozači kamiona su zaustavljeni u Hrvatskoj. Kamioni koji prevoze robu iz Italije su bez problema izašli iz te države i prošli kroz Sloveniju, ali su zaustavljeni u Hrvatskoj. S druge strane, kamionima sa robom koji su krenuli iz BiH u Italiju nije omogućeno da uđu u Hrvatsku –  rekao je Blagojević u izjavi za Srnu, prenela je RTRS.

Prema njegovim rečima, blokada prevoza stvara ozbiljan problem koji bi mogao da eskalira i nanese štetu domaćoj privredi jer je Italija drugi najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srpske.

– Mnoga naša preduzeća fokusirana su na poslovanje sa Italijom – rekao je Blagojević, uz ocenu da je prostor delovanje u vezi sa problemom sa kojim se suočavaju prevoznici sužen s obzirom na to da je to odluka druge države.

O ovom problemu će, kaže, obavestiti sve nadležne institucije. Dodao je da su zbog širenja koronavirusa širom Evrope u Srpskoj najviše pogođene privredne grane prevoz i turizam, ali da se ta situacija sve više odražava i na ostale sektore, a posebno kada je reč o poslovanju sa Italijom.

1 COMMENT

  1. A nije problem kroz nasu Srbiju svi pa cak i hrvati i njihova braca albanci setaju kako god im je volja, sve po sporazumu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here