Ima 17 godina i sramota je što je devica

0

Beta/D. G./DS
Čednost se od vrline pretvorila u greh. Tinejdžeri su dokaz toga
 

– Pre nekoliko nedelje sedela sam s drugaricama i pričala o našoj omiljenoj temi, dečacima. Drugarica Sara pričala je svoje romantično iskustvo koje je imala još pre nekoliko godina i sve smo je pomno slušale. Kada je Sara završila svoju priču, treća drugarica Elen se okrenula ka meni i upitala me da li sam i dalje devica. Kada sam čula to pitanje, zaćutala sam na trenutak, a onda je jedna laž izletela iz mojih usta. Toliko sam se osetila loše kada sam ih slagala da sam sutradan poslala Elen poruku s pravom istinom: "Nevina sam“.

Međutim, već duže vreme uplela sam se u ovu laž, kao i sve ljude oko mene. Iako samo moja majka, drugarica i ja znamo da sam i dalje devica, svi ostali misle suprotno. Bilo me je sramota da priznam, pa sada čak i moje najbliže drugarice misle da sam nešto što nisam.

Danas ljudi iz običnog posmatranja neke osobe izvlače razne zaključke koji mogu da budu pogrešni. Moje drugarice me vide kao atraktivnu, inteligentnu, ljubaznu, osećajnu i da li bih smela da kažem normalnu osobu. One misle kako se moja seksualna istorija poklapa sa njihovom, ali ja sam zapravo sušta suprotnost od njih.

Do svoje sedamnaeste godine nisam se nijednom zaljubila, nisam imala ozbiljnu vezu, nisam prošla kroz srceparajući raskid i nikada nisam spavala s dečkom.

Pitate se zašto sam slagala? I ja se često pitam, ali iz nepoznatog razloga osećam sramotu jer do sada nisam iskusila takav stepen intimnosti i dok smatram sebe vrlo samouverenom mladom damom, ipak počinjem da osećam nedostatak tog iskustva koji poseduju sve moje drugarice.

Izgleda da je danas samo važno uklopiti se negde i jako sam ljuta jer se današnje generacije hvale time što su "otvorenih shvatanja“.

Ipak kada bih otvoreno rekla da još nisam spavala s dečkom, društvo bi me osudilo i označilo prevše čednom. Devojčice koje do nekih godina još nisu imale seks su marginalizovane, a naravno da ne bi tako trebalo da bude.

Da li bi trebalo da se stidim što posle nekoliko pića ne želim da uskočim u krevet nekog dečka? Moj plan nije da svoju nevinost čuvam za brak. Zapravo veoma bih volela da imam seks.

Za svoj prvi put želim kraj sebe dečka kog ću voleti i koji će isto osećati prema meni.

Pošujem sebe što se držim svojih ubeđenja i verovanja, ali isto tako mrzim sebe svaki put kada izgovorim ovu laž. Ne želim da budem lažov, samo sam zaleđena od staha kada pomsilim na neodobravanje mojih drugarica. I kada malo bolje razmislim o svemu, u realnosti, moja intima ne bi trebalo nikoga da zanima.

Ali stvari su danas malo drugačije. Kada istina ispliva na površinu, počinju osude i brojna pitanja – iskreno je ispričala jedna mlada devojka.

Sve što je rekla toliko je tačno da nema potrebe da mnogo pametuju. Devojke stupaju u seksualne odnose ne zato što za tim imaju potrebu ili to istinski žele već da bi se uklopile u svet kakav je dana, svet u kome seks sve prodaje i sve kupuje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here