Islamisti pretnja po bezbednost Britanije

0

Neophodno je nešto preduzeti kako ISIL ne bi otpočeo delovanje na ulicama Londona: Dejvid Kameron
 

Kameron je u tekstu za "Sandej telegraf" rekao da "humanitarni odgovor" za ovu grupu nije dovoljan i da "je potrebna mnogo jača bezbednosna reakcija".

 

"Istinska bezbednost biće postignuta ako iskoristimo sve naše resure – humanitarne, diplomatiju i vojne sposobnosti", piše Kameron.

 

On je upozorio da, ako je "Islamska država" bila u stanju da formira kalifat, Britanija će se suočiti sa terorističkom državom na obalama Sredozemlja.

 

"Ako ne budemo delovali i suzbili napredovanje ovog izuzetno opasnog terorističkog pokreta, on će samo jačati dok ne dođe do ulica Britanije", navodi se u članku.

 

Britanija je poslala humanitarnu pomoć ljudima na severu Iraka, ali je Kameron upozorio da je potreban "širi politički, diplomatski i bezbjednosni odgovor", osim humanitarne akcije.

 

"Potreban nam je snažan bezbednosni odgovor, bilo da se radi o vojnoj akciji ili akciji protiv terorista i međunarodnoj obavještajnoj saradnji", navodi se u članku.

 

Kameron je rekao da bi svako ko nosi zastavu "Islamske države" ili pokušava da regrutuje ljude za svoje terorističke ciljeve, trebalo da bude uhapšen.

 

Crkveni lideri u Britaniji upozorili su ranije da London nema "koherentan" sistem za rešenje pitanja islamskog ekstremizma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here