Ivana treća u Parizu

0

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović zauzela je odlično treće mesto na mitingu Dijamantske lige u Parizu.
Ivana je skakala odlično, ali je konkurencija bila izuzetno jaka, pa je sa skokom 6,78 metara stigla do bronzane medalje. Imala je Ivana još tri skoka preko 6,70 metara, ali nije bilo dovoljno za trijumf.
Njen najbolji rezultat je, inače, 6,88 metara, koji je ostvarila u Judžinu. Naša atletska lepotica je i dalje vodeća u najprestižnijem atletskom takmičenju sa sedam bodova.
 

Dobila i Majsku nagradu
Atletičari Ivana Španović i Emir Bekrić, rukometašica Andrea Lekić i tekvondistkinja Ana Bajić dobitnici su ovogodišnjih Majskih nagrada Sportskog saveza Srbije, koje su zbog katastrofalnih poplava koje su u maju zadesile Srbiju, dodeljena tek ove subote, 5. jula.
Osvajač bronzane medalje na prvenstvu sveta u atletici u Moskvi 2013, Emir Bekrić zahvalio se u ime nagrađenih i poručio da se isplati "rad, strpljenje i ljubav prema onome što radite".
– Srbija je zemlja sporta i sportisti su njeni najbolji ambasadori – poručio je Bekrić.

Prvo mesto osvojila je na iznenađenje svih Francuskinja Elojz Leseur sa neverovatnim skokom od 6,92 metra, što joj je najbolji rezultat sezone, a druga je bila Britni Ris sa 6,87 metara. Četvrta je bila Sara Proktor sa 6,70 metara, a peta Darija Klišina sa 6,63 metra.
Ivana je posle prve serije bila na četvrtom mestu sa skokom 6,55 metara, ali to je za nju bilo tek zagrevanje. Vodeća u plasmanu Dijamantske lige već u drugom skoku je dosegla 6,78 metara i izbila na drugo mesto.
Vodeća je posle dva skoka bili Britni Ris sa 6,87 metara, ali je onda u trećoj seriji Elojs Lesur domaća atletičarka skočila 6,92 metra i izbila na prvo mesto. To je našu šampionku posle treće serije bacilo na treću poziciju, jer je ona u trećem skoku išla na 6,76 metara, a u četvrtom na 6,71…
Izgleda da je to bilo sve od Ivane za ovaj put, jer je u petoj seriji skočila 6,54 metra, te se videlo da je umor učinio svoje pa je na kraju zadržala treću poziciju.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here