Jović i Grujić u završnici srušili Veržej!

0

 

Dva potpuno različita poluvremena Crvene zvezde, ali ipak zasluženi trijumf izabranika Nenada Lalatovića u prvom kontrolnom meču protiv slovenačkog drugoligaša Veržeja rezultatom 4:2 (2:0).

Crveno-beli su bili apsolutno dominantniji rival u prvih 45. minutu, ali se postava koja je izašla u drugom delu igre nije najbolje snašla. Međutim, kasnije se konsolidovala i došla do pobede u Brežicama.

Zvezda je u prvom poluvremenu igrala u sastavu: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Ristić, Karaklajić, Jokić, Kovačević, Milijaš, Gavrić i Rakić. U nastavku su se našli na terenu: Kahriman, Đorđević, Arauho, Stojanović, Brajović, Gogić, Grujić, Živković, Onjilo, Jović i Despotović.

 

Agilni Rakić je bio kreator vodećeg gola Zvezde u 35. minuta. Borbeni golgeter je posle centaršuta odložio loptu za Jokića, koji je sa ivice kaznenog prostora snažno šutirao i zatresao mrežu rivala. Nagrada za veliko požrtvovanje Đorđa Rakića je stigla u 40. minutu, kada je posle centaršuta Gavrića golgeter crveno-belih prosledio loptu u „malu mrežu“.

Na početku nastavka potpuno druga priča. Veržej je prvo u 50. minutu smanjio na 2:1, a samo osam minuta kasnije je Kek iz jedanaesterca doneo izjednačenje. Oba pogotka slovenačke ekipe su stigla posle grešaka veznog reda crveno-belih.

Doskorašnji bek JAvora je dobro centrirao i kod novog vođstva Zvezde u 81. minutu. Despotović je šutirao na gol Slovenaca, a na odbitak je natrčao Luka Jović i konačno je srušio otpor rivala. Osam minuta kasnije je sve bilo rešeno. Onjilo je probio po desnoj strani, usledio je povratni pas na ivicu šesnaesterca za mladog Grujića, koji je iz prve šutirao i udarcem po zemlji postavio konačan rezultat.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here