Jugoslovenske zmije nam ubijaju decu i pse

0

Nikome nije jasno kako su smukovi stigli u London
 

Iako smuk najčešće napada žabe, ptice i manje sisare, u Velikoj Britaniji je zabeleženo nekoliko slučajeva napada na decu, zbog čega je u nekim delovima Londona zavladao strah.

 

"Ako mogu da ubiju manje životinje, sigurno mogu da zadave i malu decu", rekla je za "Dejli star" 33-godišnja Silvija Tejlor, majka troje dece.

Građani su u proteklih nekoliko nedelja prijavili oko 30 puta ove zmije, koje su viđali po drveću, krovovima i odvodnim cevima kroz koje gmizavci ulaze ljudima u kuće. Smuk je prvi put u Londonu primećen pre oko 20 godina, ali njihova populacija nikada ranije nije imala današnje razmere.

 

Nikome nije jasno kako su se smukovi pojavili u Londonu, odnosno kvartovima na njegovom severu, s obzirom da im je prirodno stanište područje bivše Jugoslavije. Među građanima kruži priča da ih je na slobodu pustila grupa naučnika koja je obavljala misteriozni eksperiment, ali ta teorija nije potvrđena.

 

Inače, smuk je još poznat i kao Eskulapova zmija, a ime je dobio po starogrčkom bogu Eskulapu. Simbol je medicine, a stari Grci i Rimljani su verovali da ju je zdravo imati kraj sebe, pa su je držali u blizini svojih domova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here