Pexels.com

Novogodišnji i božićni praznici pored svih drugih čari donose i uživanje u ukusnoj hrani. Međutim, ove godine obilni obroci i višemesečni sedeći stil života mogu značiti i višak kilograma kada slavlje prođe.

Najvažnije je pronaći meru, iako je ponekad teško odoleti svim slanim i slatkim đakonijama. Upravo iz tog razloga, odlučili smo da od stručnjaka potražimo odgovor na pitanje iz naslova, te vas pozivamo da pažljivo čitate ostatak teksta.

Zdrava užina umesto grickalica

Nutricionista iz Italije Laura Kvinti savetuje svima da obrate pažnju na užinu, ukoliko ne žele neprijatno da se iznenade nakon stajanja na vagu. Ovo je posebno važno u danima kada se priprema svečana trpeza, kakva je novogodišnja noć ili Božić. Ona predlaže sok od celera, komorača i đumbira, koji podstiču izbacivanje toksina, a istovremeno su niskokalorični. Takođe, savetuje da se uzdržimo od čokolada, grickalica i keksića nakon obroka. Oni sadrže velike količine šećera, soli, veštačkih boja i aditiva. Sa druge strane, salata od sezonskog povrća sa dodatkom nekoliko kapi maslinovog ulja predstavlja sjajan izbor pre prelaska na glavno jelo. Na taj način, na vreme dobijamo informaciju da smo siti i izbegavamo unos prekomernih kalorija. Ukoliko ovo primenjujemo redovno, možemo sprečiti osećaj nadutosti i težine.

Biljni čajevi

Ovaj period ispunjen je dobrim raspoloženjem i nazdravljanjem, što znači da su na meniju šampanjac, vino i druga alkoholna pića. Kvinti smatra da je to sasvim prirodno, ali vredi napomenuti da neumernost dovodi do zadržavanja toksina, tečnosti, pa čak i stvaranja celulita. Verovatno se pitate koje je rešenje za ovaj problem – tokom praznika ujutru umesto kafe pijte biljni čaj: od komorača, anisa, maslačka, gospinog trna, ili drugi, po vašem ukusu. Oni su sjajan izbor i za sve one koji žele da pročiste organizam.

Karboksiterapija ili šetnja

Ovaj potpuno bezbedan tretman, iako zahtevan, preporučuje se jednom nedeljno, ukoliko imate mogućnosti. Efekti su pojačani u odnosu na alternative koje smo naveli, što znači da će vas osloboditi viška tečnosti, toksina i upornih naslaga. Na kraju se preporučuje konzumacija puno vode, kako bi se podstakao proces čišćenja. Za kraj, savet da je i šetnja nakon bogatog obroka bolja od lenčarenja i gledanja filmova i serija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here