commons.wikimedia

Bošnjačkim političkim krugovima smeta i tabla “Dobro došli u Republiku Srpsku”, pa su inicijativu za njeno uklanjanje na graničnom pojasu, hteli da uguraju u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, posredstvom delegata Džemala Smajića, piše portal RTRS.

Inicijativa nije dobila podršku entitetske većine iz Republike Srpske, a inicijatoru i onima koji su ga podržali, poručuju da će Republika Srpska opstati.

U nejasno formulisanoj i pravno nepreciznoj Smajićevoj inicijativi, od Ministarstva transporta i komunikacija u Savetu ministara zahtievano je, naime, da u roku od 30 dana iz graničnih pojasa, na svim graničnim prelazima u BiH, ukloni, kako je navedeno, “nelegalne oznake koje nemaju državna obeležja”.

7 COMMENTS

  1. Smeta budalama i onima koji zajedno sa drugima traze uvijek sukobe,u kojima ce pojedinci profitirati.

  2. Ne treba menjati table nego politicare. Napumpavanje nacionalizma je stara prica sve tri strane koje su bile u sukobu krvavog rata ’90 tih. Te garniture su jos uvek na vlasti.Dok oni ne sjasu sa narodne grbace table ce biti uvek krive. A ne oni.

  3. Nikakvi problem nije uklonicemo table ali zato cemo citavu BiH napraviti Republiku Srbsku.Potaviti cemo nove table/ SRBSKA DRZAVA/ koje nikome nece smetati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here