KPS umesto Kfora u Štrpcu

0

Pripadnici snaga KFOR

Komandir poljsko-ukrajinskog bataljona Mihail Zabrocki rekao je da iza sebe ostavljaju dobru bezbednosnu situaciju, gde će iz američke baze Bondstil u koju odlaze pratiti situaciju na terenu.

"Ukrajinske snage su zajedno sa kosovskom policijom napravile dobru bezbednosnu situaciju u opštini Štrpce. U njoj ima dosta policije koja predstavlja vlast na Kosovu, tako da ona samostalno treba da radi na očuvanju bezbednosti, dok je Kfor tu kao drugi ili treći korak sigurnosti."

"Pratićemo situaciju i u svakom trenutku bićemo spremni da pomognemo ljudima u opštini Štrpce", kazao je komandir Zabrocki.

Predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović izjavio je da će povlačenje ovog bataljona kod stanovništva u mestima koja se graniče sa albanskim sredinama izazvati osećaj nesigurnosti.

"Svakako da onima koji žive u rubnim mestima opštine Štrpce neće biti svejedno, jer su Srbi ovde poučeni lošim iskustvom i neće se sa komšijama Albancima osećati bezbedno."

"Kosovska policijska služba nije spremna da odgovori eventualnim izazovima koji će se pred njom postaviti", rekao je Mihajlović.

Prema najavama pripadnici poljsko-ukrajinskog bataljona će nastaviti svakodnevno patroliranje kako bi se sprečilo eventualno ugrožavanje bezbednosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here