Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Kosovski premijer Aljbun Kurti izjavio je da je održavanje lokalnih izbora u četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova “ustavna i zakonska obaveza”, prenosi portal Kossev.

Kurti se sastao sa šefom Misije OEBS na Kosovu Majklom Devenportomm a glavna tema razgovora bili su predstojeći vanredni lokalni izbori na severu Kosova, saopšteno je iz Kurtijevog kabineta.

– Premijer je istakao važnost održavanja lokalnih izbora kao ustavne i zakonske obaveze, kao i proceduralnog i demokratskog legitimiteta u institucijama koje služe građanima – navodi se u saopštenju, prenosi KoSSev.

Precizira se da je potreba za normalnim funkcionisanjem sistema institucija uslovila održavanje izbora.

Lokalni izbori na severu Kosova, posle napuštanja Srba kosovskih institucija, zakazani su za 23. april.

2 COMMENTS

  1. Jasno je da Kurti planira da izmanipuliše dogovor i formira ZSO kao nevladinu organizaciju sa svojih 1% koji će izaći na izbore…i opet problemi…čim EU i SAD ćute, znači da su mu oni i dali taj predlog…znači, ta anti-demokratija na Zapadu se i dalje igra sa strpljenjem Srba… ima li nekog poštenog i hrabrog u establišmentu sa Zapada, koji će da progovori jer se ne plaši korumpiranog dela zapadne vladajuće administracije, da ne kažem režima ?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here