Posle pobede nad Irskom od 3:2, novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju povodom 2. meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u kojem se Srbija sastaje sa Portugalijom u subotu od 20.30 sati. 

Piksi je na samom početku istakao da se Srbija neće predati u meču sa favorizovanim rivalom.

– Što se nas tiče, mi se nećemo predati. Ta reč ne postoji kod nas. Nemojte to da mislite. Mi taj meč gledamo kao veliki izazov i verujemo da svojim znanjem i kvalitetom i te kako možemo da pariramo tako jakoj ekipi kao što je Portugal. Nema velike razlike u pripremi meča. Što se mene tiče, a i igrača, svi smo dobro raspoloženi i mirni. To je dobar predznak da ćemo biti spremni za sutra u 20.45. – rekao je Piksi i dodao:

– Što se nas tiče, mi se nećemo predati. Ta reč ne postoji kod nas. Nemojte to da mislite. Mi taj meč gledamo kao veliki izazov i verujemo da svojim znanjem i kvalitetom i te kako možemo da pariramo tako jakoj ekipi kao što je Portugal. Nema velike razlike u pripremi meča. Što se mene tiče, a i igrača, svi smo dobro raspoloženi i mirni. To je dobar predznak da ćemo biti spremni za sutra u 20.45. – rekao je Piksi.

 

Novinare je zanimalo i na koji načlin će Srbija igrati.

– Napašćemo Portugal, nema tajni između nas i nema šta da se krije. To znaju i moji igrači. Nije ključna utakmica, mnogo mora da se odigra. Ovo je samo jedna u nizu važnih. Nije presudna. Za mnoge je Portugal najjača ekipa u Evropi, delim to mišljenje, kada pogledate individualno, ali i timski spoj mladosti i iskustva. Nećemo se predati, nemoj to neko da pomisli, možemo da im pariramo”.

– dodao je.

Piksi je govorio i o napadačima Vlahoviću i Mitroviću i tome mogu li da igraju zajedno.

– Nikada nisam na mukama, uživam u poslu. Kreativnost me ispunjava i motiviše da stvaram ideje, koje prenosim na igrače. Možda obojici, možda nijednom… Možda uđu obojica. Nijedan trener na svetu ne priča ko će igrati, neka ostane među nama. Da ne damo sve informacije Portugalcima – zaključio je.

1 COMMENT

  1. porugal vadi barem bod u beogradu a tri kuci kao uvek do sad a mi cemo kao uvek „nismo srece imali izd. „

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here