EPA/Ludovic Marin
Emanuel Makron

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je danas iranskog kolegu Ebrahima Raisija da odmah prekine podršku Rusiji u ratu u Ukrajini isporukama bespilotnih letelica, saopštila je Jelisejska palata.

Makron je u telefonskom razgovoru sa Raisijem upozorio na ozbiljne posledice, bezbednosne i humanitarne, koje mogu da izazovu iranske isporuke bespilotnih letelica Rusiji.

Francuski predsednik pozvao je Teheran da “odmah prekine podršku koju na taj način pruža ruskom agresorskom ratu protiv Ukrajine”.

Bela kuća je u petak saopštila da Rusija “dobija materijal od Irana za izgradnju fabrike bespilotnih letelica” na svom tlu i ta lokacija bi “mogla da bude u potpunosti operativna početkom sledeće godine”.

SAD procenjuju da je Rusija do maja dobila “stotine” iranskih jurišnih dronova i optužuju je da ih je nedavno koristila da “napadne Kijev i teroriše ukrajinsko stanovništvo”, navela je Bela kuća.

6 COMMENTS

  1. On se našao da priča o bezbednisnim i humanitarnim posledicama, posle svega, što je poslao Ukrajini!Kao da Rusi nisu ljudi i njih se može tamaniti bez bezbednosnih i humanitarnih posledica!A da,oni su nićim izazvani izvršili agresiju na jednu demokratsku i miroljubivu državu!

  2. Da o tome, kakve je himanitarne i bezbednosne posledice njegova država prouzrokovala na bliskom istoku i Africi ne govorimo!

  3. Pitanje za Gospodina Makrona , šta beše ono radila Francuska drzava na bliskom istoku i afričkim drzavama ? Zašto su ubili Gadafija ? Zašto su bombardovali Srbiju , tada niste mislili i demokratskim vrednostima knoravima drzava na celovitost i ostale nebuloze koje koristite kad vama odgovara , vi ste obični LICEMERI , ima još pitanja ali neka ovo prvo odgovori ako ima petlju !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here