Mandić: Rasturili smo kriminal

0

"Policija u Istočnom Sarajevu danas je daleko efikasnija nego što je bila. U prošloj godini rasvetljeno je oko 59 odsto krivičnih dela, a sada je rasvetljenost veća od 85 odsto, što najbolje govori o efikasnosti policije. Prošle godine nije bilo nijednog krivičnog dela krvnih delikata na području grada čija je to bila karakteristika", kazao je Mandić "Glasu Srpske".

 

On je podsetio da je hapšenje kriminalne grupe na čijem je čelu Darko Elez rezultat saradnje sa MUP-om Srbije, da je u akciji hapšenja nekih pripadnika ove grupe učestvovala i policija Kantona Sarajevo, da je Đorđe Ždrale praćen nekoliko meseci, identifikovan i uhapšen zahvaljujući saradnji policija celog regiona.

 

"Međutim, saradnja CJB Istočno Sarajevo i MUP-a Kantona Sarajevo još nije dovoljna kada je reč o organizovanom kriminal", ocenio je Mandić.

 

Govoreći o mogućnosti da se ponovo na ovom području pojave neke kriminalne grupe, Mandić je naveo da je za to daleko manja šansa nego ranije i da policija pazi da ne dođe do konsolidacije i jačanja ostataka tih grupa.

 

"Ti ostaci nisu ni blizu tako jaki da bi mogli samostalno delovati, ali se nastoje povezati sa jačim grupama iz regiona. Te grupe se povezuju sa grupom oko Keljmendija, a u poslednje vreme i sa licima koja se dovode u vezu sa Šarićem", istakao je Mandić.

 

Prema njegovim rečima, policija je često bila razočarana odlukama suda i tužilaštva, a i sud je često bivao nezadovoljan radom policije, te bi bolja saradnja između policijskih agencija i tužilaštava dovela do efikasnije borbe protiv kriminala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here