Marija Žugić najbolja igračica

0

Nedavno je u restoranu Glatvis u Cirihu održano zanimljivo takmičenje u kome se jedanaest učesnika borilo za najboljeg igrača kola, a titulu je ponela Marija Žugić (20) iz Šercenbaha, nedaleko od Ciriha, koja je svoje igračke sposobnosti stekla desetogodišnjom igrom u
KUD-u "Nikola Tesla" Uster. Nagrada za prvo mesto bilo je pečeno prase.
Drugo mesto i 50 franaka pripali su Jasmini Baur, dok je treće mesto i flašu kvalitetnog vina osvojio Milomir Bugarin.

Svi su bili dobri
Boško Lopušina, dugogodišnji folkloraš, rekao je da se žiri trudio da bude objektivan.
– Marija je zaista ostavila najbolji utisak na sve članove žirija, prepoznali smo u njenoj igri sve elemente dobrog folklora i zato smo odlučili da ona bude najbolja, ali smo zapazili da su i ostali učesnici bili jako dobri u igri – nagasio je Lopušina.

Sofija Jakovljević, koja je organizator ovog nadmetanja rekla je da se rukovodila time da ljudi treba da se druže i zabave. Tročlani žiri u kojem su uz nju bili i Boško Lopušina i Zvonko Jovanović imao je težak zadatak da između jedanaest dobrih igrača kola izabere tri najbolja. Kriterijumi za izbor bili izdržljivost u igri, lakoća u kretanju, pravilno držanje, sklad tela i opšti utisak o igraču.
– Cilj nam je prvenstveno bio da se lepo družimo i zabavimo, i mislim da smo u tome u potpunosti uspeli, to se dalo zaključiti po dobrom raspoloženju kako igrača-takmičara tako i publike koja je zdušno pratila takmičenje i na kraju ih sve nagradila dugotrajnim i gromoglasnim aplauzima. Naš narod voli da igra kolo, pa je ovo bila prilika da takmičari pokažu svoje sposobnosti – rekla je Sofija Jakovljević.
Pobednica Marija Žugić kaže da je zadovolja osvojenim prvim mestom i da se lepo zabavila.
– Moje desetogodišnje igračko iskustvo je svakako presudilo i, eto, pečeno prase je pripalo meni – kroz smeh kaže simpatična Marija.
Ona ističe da je igrala u KUD -u "Nikola Tesla" u Usteru.
– Sada više ne igram, ali mnogo toga sam za tih deset godina naučila o našem folkloru i našoj kulturnoj baštini. Večeras sam ovde sa prijateljima i svi zajedno smo se divno družili i zabavljali.
Posle takmičarskog dela do ranih jutarnjih sati goste su zabavili orkestar Duška Petrovića i sjajni pevači Mića KolarevićKole i Jelena Jakovljević.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here