Medevedev: Uskoro ćemo kazniti krivce

0

”Siguran sam da će specijalne službe i istražne komisije učiniti sve što je neophodno za sprovođenje brze, visokokvalitetne istrage i da će otkriti krivce", rekao je Medvedev na sastanku sa liderima političkih stranaka.

 

Medvedev je rekao da je situacija u sjevernokavkaskom regionu Dagestanu „stabilana i mirna" poslije samoubilačkog napada u kojem je poginulo 12 ljudi.

 

Medvedev je ponovio raniju procenu da su napadi u Dagestanu i Moskvi povezani i obećao da će „bez oklevanja" biti uništena „banditska gnezda" islamističkih militanata na severnom Kavkazu.

 

On je dodao da treba pooštriti odredbe ruskog krivičnog zakona kako bi saučesnici militanata bili primereno kažnjeni, bez obzira na vrstu pomoći koju su pružili izvršiocima dela.

 

Ruski istražni organi ustanovili su da je jedna od dve žene samoubice, koje su u ponedeljak, 29. marta, izvršile napad u metrou u Moskvi, 17-godišnja udovica pobunjeničkog militanta sa Kavkaza.

 

Komentatori ocenjuju da bi usmeravanje pažnje na Kavkaz uoči predsedničkih izbora 2012. godine i Zimskih olimpijskih igara 2014. godine moglo da potisne u drugi plan obećanje Medvedeva da će modernizovati rusko društvo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here