Medvedev: Rusija bi mogla da zatvori svoj vazdušni prostor

0

Da Rusija zatvori svoj vazdušni prostor, neke zapadne kompanije bi bankrotirale: Dmitrij Medvedev
 

"Zapad treba da se zapita da li su potrebne nove sankcije. Ako su sankcije povezane sa energetikom ili se radi o dodatnim restrikcijama našeg finansijskog sektora moraćemo da odgovorimo asimetrično, odnosno da zatvorimo naš vazdušni prostor", rekao je Medvedev za list "Vedomosti".

 

Država će pomoći Rosnjeftu

Vlada Rusije će pomoći ruskoj naftnoj kompaniji Rosnjeft pod udarom američkih sankcija zbog Ukrajine, rekao je Medvedev. Premijer je dodao da vlada "razmatra konkretne mere podrške" ovoj kompaniji.
"Neophodno je da grupa održi nivo proizvodnje zato što Rosnjeft najviše doprinosi budžetu", rekao je Medvedev za Vedomosti.

On je dodao da je nebo iznad Rusije i dalje otvoreno jer Rusija deluje na osnovu prijateljskih odnosa sa svojim partnerima.

 

Medvedev je istakao da bi u slučaju da Rusija zatvori svoj vazdušni prostor neke aviokompanije sa Zapada bankrotirale.

 

"To je loša opcija. Želim da naši partneri shvate da sankcije neće pomoći da se uspostavi mir u Ukrajini. Ovde je reč o inertnosti i, na žalost, spremnosti da se pribegne sili u međunarodnim odnosima", istakao je Medvedev, prenosi RIA "Novosti".

 

Novi paket sankcija koji su u petak, 5. septembra, potvrdili ambasadori zemalja EU, uključuje veća ograničenja pristupa Rusije tržištu kapitala, odnosi se i na odbranu, na robu za dvostruku vojnu i civilnu upotrebu i osjetljivu tehnologiju, a proširen je spisak imena ljudi čija bi se imovina blokirala i kojima bi se zabranilo izdavanje viza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here