EPA-EFE/Georgi Licovski

Bivši komandant Kosovskih bezbednosnih snaga Kadri Kastrati izjavio je da vlast treba da napravi političku platformu za pitanje severa.

On ocenjuje da predsednica Vjosa Osmani treba da ima “ujedinjujuću ulogu”, te da bi trebalo da pozove obe strane na sastanak “kako bi saznali šta treba da se uradi u vezi sa tim delom Kosova”.

– Srbima je cilj velika Srbija. Cilj predsednika Vučića je bio da ovu teritoriju podeli i pripoji Srbiji. Moramo biti odlučni sa Srbima, imati nacionalnu politiku. Pitanje severa je nacionalno pitanje i moramo imati nacionalnu politiku – rekao ja Kastrati.

Takođe, smatra da Kosovo treba da predstavi nacionalnu strategiju međunarodnoj zajednici, kako bi oni imali jasnu predstavu kako da se postave.

– SAD nisu morale ovo da urade, vojska Kosova je najpouzdanija institucija među vojskama regiona, ali i sveta. Gde god da je bila, učinila je da se ponosimo, učestvovala je u dve mirovne operacije. SAD vrlo dobro znaju da je vojska Kosova u skladu sa najsavremenijim standardima. Trebalo je kazniti ljude koji su pogrešili, politiku, ali ne i najcenjeniju instituciju na Kosovu – rekao je on.

1 COMMENT

  1. Kadri, kao Alisa u zemlji čuda!!!
    Kosovo i Metohija je Srbija, neodvojivi deo Srbije, sada i u budućnosti!!!
    Sve vojne formacije koje nisu Kfor (po rezoluciji 1244) na toj okupiranoj teritoriji su ilegalne ili terorističke !
    Kurti, Rama, Ljosa se dogovaraju o Velikoj Albaniji (koja je postojala u vreme fašističke okupacije Balkana) dakle ta gebelsovska propaganda protiv Srbije vam više neće proći !!!
    To što ste izbačeni sa NATO vežbi je najveća moguća sramota koju ste doživeli – gazde su vas izbacile kao pse, dok ste im vi ljubili noge što su okupirali južnu srpsku pokrajnu. I sad još nećete da ih slušate…cccc !!! Nisu vam SAD kao Srbija – da vam otvara univerzitete, gradi biblioteke i daje vam sva moguća prava, dok vi imate želju da otimate tudju dedovinu !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here