Napadnut disciplinski sudija JSL

0

Dimitrijević je izjavio da mu je napadač rekao "Ovo ti je zbog fudbala", ali nije mogao da odredi identitet napadača.

 

Nasrtaj na fizički integritet sudije je vrhunac ratovanja saopštenjima i verbalnim duelima u kojima su najviše prednjačili fudbalski klubovi Partizan i Crvena zveza, a nisu zaostali ni predstavnici Napretka i subotičkog Spartaka, kao i kulskog Hajduka, zaključeno je na današnjoj sednici Zajednice fudbalskih klubova Superlige Srbije, na kojoj je osuđen napad na sudiju Dimitrijevića.

 

"Treba prestati sa verbalnim sukobima u našem najelitnijem takmičenju, jer to može da dovede do nesagledivih posledica", istaknuto je na sednici.

 

Predsednik Zajednice Superlige Branimir Babarogić je rekao da sve sumnje u pogledu regularnosti ovogodišnjeg prvenstva moraju da budu potkrepljene činjenicama, jer ovakvim načinom "rekla-kazala" ne može se dokazati ništa.

 

Predstavnik Crvene zvezde na ovom skupu Goran Vasilijević je rekao da će ovaj klub uvek odgovarati na napade navodeći "da postoji zavera protiv Crvene zvezde". Zato se taj klub u poslednje vreme nekoliko puta oglašavao službenim saopštenjima.

 

Predstavnik Partizana Ratomir Babić smatra da nije dobro to što se dešava i da se mora prestati sa ovakvim izjavama.

 

Generalni sekretar Zajednice Superlige Miodrag Janković izjavio je da se mora usvojiti novi kodeks ponašanja svih pojedinaca koji rade u okviru Zajednice Superlige, jer u najskorije vreme predstoje nova iskušenja – polufinale domaćeg kupa i derbi između Partizana i Crvene zvezde.

 

Po njegovim rečima, ne bi bilo dobro ni za fudbal, ni za opštu sigurnost da se ove utakmice sačekaju u takvoj atmosferi.

 

Izvršni odbor Zajednice Superlige je zaključio da se pokrene disciplinski postupak protiv potpredsednika Asocijacije Dragiše Binića (Napredak, Kruševac) i Nikole Džombe (Hajduk, Kula).

 

Oni će morati da dostave izjavu zbog sumnji u regularnost prvenstva. Posebno je pod lupom bilo jučerašnje istupanje finansijera kulskog Hajduka, Džombe, koji je optužio čelnike Zajednice Superlige da malo čine na poboljšavanju atmosfere u našom fudbalu.

 

Predsednik FSS Tomislav Karadžić je na jučerašnjoj skupštini zapretio prvoligaškim klubovima da će im oduzeti takmičenje u slučaju da se nastavi ovakvo "prepucavanje" čelnih ljudi naših najjačih i najpopularnijih klubova.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here