Tanjug

Grupa navijača Partizana je odlukom vlasti Moldavije deportovana iz te države, pošto su prethodno doleteli kako bi u četvrtak bodrili svoj klub u utakmici Lige konferencija protiv lokalnog Šerifa u Kišinjevu.

Simpatizeri Partizana su u ponedeljak uveče sleteli u Kišinjev, ali ih je tu sačekala neprijatna informacija da će biti deportovani. Tokom cele noći je trajala borba sa vlastima Moldavije i pokušaji objašnjavanja da se radi o simpatizerima, a ne o organizovanoj navijačkoj grupi, ali su svi apeli ostali bez prave reakcije.

Prvi deo navijača je prvim jutarnjim letom napustio Moldaviju kupivši karte o sopstvenom trošku, pošto je svima oko dva ujutro uručena i zvanična zabrana ulaska pa je posle konsultacija sa ambasadorom Srbije u Rumuniji odlučeno da se više ne čeka na dodatnu pomoć.

Drugi deo navijača će, takođe o sopstvenom trošku, napustiti Moldaviju kasnije tokom dana, letom za Bukurešt.

Sa lica mesta izjavu je poslala Mirjana Radosavljević, 25-godišnja devojka iz Beograda.

“Nakon pet sati u kojima smo tretirani na vrlo grub način, uz veoma jasno naglašenu diskriminaciju od strane granične službe Republike Moldavije, suočavamo se sa četvorodnevnim boravkom u odeljku za deportaciju dok čekamo povratni let u petak. Razloge za deportaciju je teško razumeti ali svode se na to da smo Srbi i navijači i da nam iz tog razloga nije dozvoljen ulaz. Oduzeti su nam pasoši i predati dokumenti na moldavskom jeziku koje traže da potpišemo. Došli smo samo sa jednim ciljem a to je da podržimo Partizan u najvažnijoj evropskoj utakmici”, istakla je Mirjana.

Utakmica je na programu u četvrtak od 21.00.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here