Tanjug/AP
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu

Benjamin Netanjahu obrušio se na oštre kritike zapadnih saveznika na izraelsku strategiju u Gazi i poručio da svojim načinom delovanja žele da parališu Izrael.

Netanjahu je direktno odgovorio na kritike koje je prošle nedelje uputio američki senator Čak Šumer, koji je takođe najistaknutiji jevrejski političar u SAD.

– Da li ste tako brzo zaboravili 7. oktobar, najstrašniji masakr Jevreja od Holokausta? Da li ste tako brzi da uskratite Izraelu pravo da se brani od čudovišta Hamasa? Da li ste tako brzo izgubili moralnu savest? – rekao je Netanjahu.

On je naglasio da pojedinci u međunarodnoj zajednici pokušavaju da zaustave rat bacajući lažne optužbe na račun izraelske vojske, vlade i premijera.

– Oni to rade u nastojanju da raspišu izbore sada, na vrhuncu rata. To rade jer znaju da će sadašnji izbori zaustaviti rat i paralizovati zemlju na najmanje šest meseci – zaključio je Netanjahu.

Podsetimo, lider većine demokrata u američkom Senatu pozvao je na nove izbore u Izraelu i poručio da je premijer ove zemlje “zalutao”.

– Verujem da su novi izbori jedini način da se omogući zdrav i otvoren proces donošenja odluka o budućnosti Izraela – rekao je Šumer.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here