Tanjug/AP

Legendarni nemački fudbaler Lotar Mateus prokomentarisao je poslednja dešavanja u Bajernu.

Mateus je kritikovao potez Tomasa Tuhela, koji je u utakmici Superkupa protiv Lajpciga (poražni sa 3:0) ubacio u igru Harija Kejna pri rezultatu 2:0 za goste.

“Tuhel je ubacio u igru svoju novu zvezdu od 100.000.000 evra u 64. minutu meča sa Lajpcigom, kada je rezultat bio 0:2. Na kraju je poražen sa 0:3. Lično nikada ne bih uvodio Kejna u igru. Posle cele gungule oko njegovog dolaska poslednjih dana, trebalo je sačekati sa promocijom, eventualno da pred utakmicu bude predstavljen navijačima, a onda potom postavljen pored Ulija Henesa na tribinama. Potom bi odradio nekoliko treninga sa ekipom i bio spreman da počne od prvog minuta protiv Verdera u prvom kolu. Po meni, onakav debi Kejna bio je greška. Bilo je puno galame, let do Minhena, brzi pregledi i potpis usred noći… Definitivno nije bila dobra ideja gurati ga odmah na teren”, objasnio je Mateus.

Mateus pozdravlja potez uprave kluba oko angažovanja Harija Kejna, ali…

“Generalno gledano, to je odličan posao. Hari spada u pet najboljih napadača današnjice. Moraće da se navikne na Bundesligu, ali sigurno će postizati mnogo golova iz sezone u sezonu. Međutim cela halabuka oko njegovog dolaska nije bila nešto što karakteriše Bajernov način rada i poslovanja. Ne mogu da se setim da je Bajern bilo kada nekom klubu dozvolio da ga tako namagarči. Ranije bi bilo ovako otprilike: Hoćemo vašeg igrača, dajemo vam 80.000.000 evra. Imate sedam dana da razmislite. Ukoliko se ništa ne dogodi uvek je tu bila opcija B. Ovo sa Kejnom je predugo trajalo. Ali u redu, sada je tu. Vrhunski igrač, cena takođe prihvatljiva za današnje vreme”

Bivšem treneru Partizana je posebno zasmetala izjava trenera Tomasa Tuhela, koji je rekao da se izvinjava Hariju Kejnu.

“Ovakvi izleti mogli bi da budu vrlo opasni po Tuhela. Morao bi da bude oprezniji. Ovo neće neće naići na dobar odjek u svlačionici. Za mene je takva izjava veliko iznenađenje”, smatra Mateus.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here