pixabay.com

Tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini za Rusiju nije najvažnije da zauzme nove teritorije, već da dobije garancije svoje bezbednosti, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Na plenarnoj sednici Međunarodnog debatnog kluba “Valdaj”, glavna urednica RT Margarita Simonjan upitala je predsednika gde bi on želeo da se Rusija zaustavi u Ukrajini.

– Ne radi se o teritorijama. Radi se o garancijama bezbednosti naroda Rusije i ruske države. A to je složenije pitanje od neke teritorije. Radi se garancijama bezbednosti ljudi koji Rusiju smatraju svojom domovinom, a mi ih smatramo svojim ljudima –  odgovorio je Putin.

Putin je dodao da su ruske snage u zoni specijalne operacije napredovale na 12 sektora.

– Sada vidimo šta se dešava na kontakt liniji – tamo se ruske trupe samouvereno osećaju na mnogim pravcima i kreću se. Juče duž cele linije dodira na 12 sektora – mi jednostavno ne obraćamo tako fundamentalnu pažnju na to, ali je važno – napredovali smo na 12 pravaca – dodao je Putin.

– Negde je vojska napredovala 300, 400, 500 metara, na dve deonice – za 1.500-1.600 metara u dubinu. To se jednostavno zove poboljšanje položaja na bojnom polju – zaključio je on.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here