Nole brži od Saškinog poljupca

0

K. Marković
Sa Novog Zelanda: Porodice Marković, Milović, Toter, Stanojević i Milović
 

U masi onih koje su sa nestrpljenjem čekali na otvaranje kapija teniskog kompleksa bile su i Saška Semjonov i njena kuma Emilija Dimitrijević. Bile su, priznaju, malo i umorne jer su se namučile da dobiju potpis Novaka Đokovića sa kojim su se hvalile po "Melburn parku".

Odmor, šoping, sport…

Sa Novog Zelanda su došle porodice Marković, Milović, Toter i Stanojević.
– Dolazak nas je puno koštao. Kupili smo avionske karte iz Oklenda, teniske ulaznice, a odavde idemo u Nusu na odmor, pa se vraćamo nazad na Novi Zeland. Spojili smo godišnji odmor, šoping, sport, sve zajedno. Naš dolar se sada popravio u odnosu na australijski, pa je malo jeftinije da se dođe, ali mi bismo opet iz bez toga. Mi Srbi smo čudan narod – rekao nam je Goran Milović.

Za Emiliju koja je iz Obrenovca došla na odmor, održavanje Australijan opena, priznaje, bio je pravi doživljaj.

– Došla sam iz poplavljenog Obrenovca. Utisci iz Melburna su savršeni, provodimo predivno vreme, a ovde sam sa kumom. Obilazimo terene, gledali smo Novakov trening, a spremamo se da navijamo za Viktora Troickog, zaista predivan doživljaj. Atmosfera je sjajna – rekla nam je Emilija.

Međutim, uskoro se bliži Emilijin povratak u Beograd, jer sledi nastavak školske godine, pa će finale u Melburnu pratiti od kuće.

– Mogla sam da ostanem samo mesec dana. Moram da se vratim u Obrenovac, učenica sam trećeg razreda tamošnje gimnazije. Krećem pred finale, ali navijaćemo sigurno kao i vi u Melburnu – istakla je Emilija.

Doći do potpisa nekog tenisera u Melburnu nije baš lako, spretnost i strpljivost su baš ono što su imale Saška i Emilija kada su došle do autograma Novaka Đokovića. Ponosno su nam pokazale potpis, koji će sigurno dugo čuvati.

– Naše navijanje za Anu je prikazano u TV vestima. Srbi se čuju i ove godine. Najveći uspeh danas bio je što smo uspele da dobijemo Novakov potpis. Bio je jako ljubazan. Novak je sladak, htela sam da ga poljubim, ali je ovog puta bio jako brz i pobegao mi je – ispričala nam je Saška Semjonov.

K. Marković
Atmosfera iz "Melburn parka"
 

Da ljubav prema srpskim sportistima nema granica dokazuje i grupa od desetak Srba, koja je sa Novog Zelanda došla u Melburn da prvi put porodično vide teniske ljubimce, a iznad svega Novaka. Kažu da ih ne pitamo koliko ih je koštalo to zadovoljstvo, ali vredelo je priznaju do poslednjeg dolara.

– Svake godine pratimo tenis, neki od nas su ranije dolazili u Melburn da gledaju tenis, ali sada smo prvi put na okupu zajedno. Baš smo imali priliku da u ponedeljak vidimo Novaka i pitamo ga, zbog čega niko od njih ne dolazi na Novi Zeland. Naš Dejan Marković se i slikao sa njim, a Nole mu je obećao da će nam doći, ali kada, nije znao reći – rekao je za "Vesti" Goran Milović.

 

 

 

Ana razočarala

Veliko razočarenje za naše navijače bio je neočekivan poraz Ane Ivanović još u prvom kolu.
– Očekivali smo da će pobediti. To nas je razočaralo. Sreća tu su Viktor i Đoković, pa nas još ima. Najviše nade polažemo u Noleta – rekla je Emilija.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here