Promo

U čast jednog od najslavnijih stranih dobrovoljaca na Kosovu tokom rata 1999. godine, Alberta Andijeva, Herojska 549. motorizovana brigada “Car Dušan Silni” i Streljački klub  “Trofej” od 27. novembra do 3. decembra organizuju Treći memorijalni, humanitarni turnir u preciznom gađanju “ Albert Ahsarbekovič Andiev”.

Kotizacija za svakog učesnika iznosi 1.800 dinara, a prikupljen novac ove godine je namenjen deci oboleloj od karcinoma, odnosno Institutu za radiologiju i onkologiju Srbije.

Turnir se održava u prostorima Streljačkog kluba “Trofej” na Novom Beogradu (Maršala Tolbuhina 46), a počinje u ponedeljak, 27. novembra.

Finale je planirano za 3. decembar, na dan kada je Andijev rođen 1970. godine u Južnoj Osetiji.

Preminuo je 14. marta 2021. u Beogradu, od posledica kovida.

Srce ovog ponosnog i hrabrog Osetina je do poslednje sekunde kucalo za Srbiju, a na Kosovu je, tokom odbrane od NATO agresije, 5. maja 1999. izgubio oko.

Rane mu nisu zarasle, ali se on ipak vratio da bi sa svojim srpskim saborcima čuvao granicu sa Albanijom sve do kraja rata.

U istoriji Srbije ostaće zabeležena njegova misao koja sada krasi mnoge gradove kako u Srbiji tako i Republici Srpskoj:

“Nisam ja izgubio oko, ja sam ga ostavio tamo. Kad svi drugi razlozi nestanu da bar imam taj razlog da se vratim na sveto Kosovo i Metohiju i potražim oko”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here