Odbojkašice Zvezde poražene u finalu Kupa CEV

0

 

"Crveno-bele" su odlično igrale u prvom setu, koje su dobile rezultatom 25:22. Beograđanke su nastavile sa dobrom igrom i u drugom setu i vodile 18:15. Medjutim, Italijanke su zaigrale angažovanije i drugi set su ipak dobile rezultatom 25:22. Busto je dominirao u trećem setu i ovaj deo meča dobio sa 25:12.

 

U četvrtom setu viđena je velika borba. Italijanke su imale konstantno vođstvo, a Crvena zvezda je u finišu meča uspela da dođe do minus dva poena 23:21. Italijanske odbojkašice su osvojile dva poena, a Beograđanke samo jedan, pa je Busto Arsicio zasluženo stigao do trijumfa u Kupu CEV.

 

Crvena zvezda je i pored poraza ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba.

 

Treće mesto osvojila je ekipa Rabita Baku, koja je ranije danas savladala rusku ekipu Uraločku iz Jekaterinburga 3:1, po setovima 16:25, 25:12, 25:22, 25:16.

 

Tri nagrade za igračice Zvezde

Odbojkašica italijanske ekipe Jamamaj Busto Arsicio Karmen Marinela Kurlea izabrana je za najkorisniju igračicu (MVP) Finalnog turnira Kupa CEV.

 

Najbolji server je odbojkašica Crvene zvezde Stefana Veljković, a za najboljeg primača proglašena je njena saigračica Tamara Rakić. Najbolji tehničar je još jedna odbojkašica Crvene zvezde, Bojana Živković.

 

Najbolji libero Finalnog turnira je Silvija Popović, koja je članica ekipe Rabica Baku, dok je za najboljeg napadača proglašena njena saigračica Sanja Starović.

Kurlea je izabrana i za najboljeg poentera turnira, dok je najbolji bloker Lucija Krisanti iz ekipe Jamamaj Busto.

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here