Opet preusmeravanje na “Gazeli”

0

 

 

Brze trake u oba smera autoputa E-75 u pravcu Niš-Šid i Šid-Niš biće u navedenom periodu zatvorene za saobraćaj, saopštilo je preduzeće "Putevi Srbije".

 

Takođe, biće zatvoreni prilazni putevi iz Bulevara vojvode Mišića i Savske ulice, kao i uključenje na Gazelu iz Ulice Vladimira Popovića iz smera Ulice Jurija Gagarina.

 

Radovi će se izvoditi svakog vikenda u navedenom periodu do 15. marta 2010. godine, ističe se u saopštenju.

 

"Putevi Srbije" apeluju na vozače da poštuju postavljanu saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

 

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izrazio je očekivanje da će predviđena sredstva evropskih banaka za obnovu mosta "Gazela" biti odmrznuta već 1. marta.

 

Brine o svima: Milutin Mrkonjić

On je to rekao pošto je u Beogradu primio predstavnike Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske investicione banke(EIB), a prema njegovim rečima, sastanku je prisustvovao i gradski menadžer Aleksandar Bijelić.

 

Predstavnici EBRD i EIB su prethodnih dana obilazili mesta u Srbiji, gde se sada nalaze raseljene romske porodice, koje su ranije živele ispod mosta "Gazela".

 

"Njihov utisak je pozitivan i oni smatraju da radimo punim intenzitetom na rešavanju tih problema, naravno uvažavajući sve one teškoće koje idu sa tim", kazao je Mrkonjić.

 

On je naveo da je obaveza Srbije, da bi dobila međunarodni kredit za obnovu "Gazele", da svih 45 porodica (romskih) koje su raseljene u Leskovcu, Vranju, Merošini, Surdulici i Bojniku "zaposli i stvori relativnio dobre uslove, odnosno iste kao što imaju građani svih naših naselja".

 

On je objasnio da od izveštaja EBRD i EIB u vezi sa raseljavanjem Roma, koji su živeli ispod "Gazele" zavisi ukupno 182 miliona evra.

 

"Što se tiče ugovora sa EBRD i EIB za realizaciju četiri projekta u Beogradu vezano za raseljavanje Roma – Gazela vrednost radova je 33 miliona evra, kružni put kod Orlovače do Bubanj potoka oko 10 miliona evra, modernizacija i rekonstrukcija autoputa od Surčina do Bubanj potoka i četvrti je obilazanica oko Beograda 115 miliona evra (Batajnica – Dobanovci). Ukupno oko 182 miliona evra zavisi od izveštaja komisije", precizirao je Mrkonjić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here