Instagram/balkanopolis

Nakon nastupa u Kini na novogodišnjem programu u pratnji svetske pijanističke zvezde Lang Langa koji je pregledan neverovatnih 16 milijardi puta, Slobodan Trkulja je ponovo osvojio srca Kineza nastupom na prvom programu CHTV1 sa svojom grupom Balkanopolis!

Ovo posebno predstavljanje Srbije emitovano je u okviru novog programa Kineske medija grupe zvanog Mei mei ju gong i bio je emitovan u najgledanijem terminu od 20 časova. Trkulja i Balkanopolis su izazvali burne reakcije publike, pogotovu mlađih generacija koje su uz njihov nastup uzbuđeno igrale, pevale i mahale. Popularnost koju naš umetnik ima u Kini, Kinezi porede sa legendarnim Valterom koga je Bata Živojinović maestralno odigrao u kultnom filmu “Valter brani Sarajevo”. Trkulja koga u Kini zovu Fej Long što znači leteći zmaj, na poklon je dobio i raritet, specijalnu knjižicu iz ’78 godine sa Valterovom pričom.

Naši momci su u Kini dočekani kao velike zvezde, čija popularnost vrtoglavo raste. Pored njih u emisiji su nastupili i svetska pijanistička zvezda Lang Lang, kineska pop zvezda Ša Bao Lijang kao i Dimaš Kudaibergen, zvezda rodom iz Kazahstana, takođe izuzetno popularan u Kini.

Balkanopolis je u svom delu programa izveo dve numere: popularnu “Bela ćao” u čast Bate Živojinovića, u Balkanopolis modernom elektro-balkan aranžmanu, kao i popularnu Trkuljinu pesmu “Voda”, na oduševljenje kineske publike u studiju i kraj malih ekrana.

– Sreća pa bina nije sva u LED ekranima inače bi sve bilo šareno. Šalu na stranu, naš prvi zajednički nastup na CHTV je bio fantastično iskustvo! Balkanopolis ekipa na nivou. Rešio tonsku probu za 10 minuta, odsvirali perfektno, izdominirali sa miksom za CHTV. Bravo ekipa, mnogo smo jaki! – stoji na Instagramu Balkanopolisa ispod videa.

Šou je i ovog puta imao izuzetnu gledanost, Srbija je predstavljena na divan način, a mnogobrojni ljubitelji muzike Slobodana Trkulje & Balkanopolisa u Kini imaće priliku da uživaju u njihovim koncertima jer već od 11. oktobra imaju turneju u Kini koju posebno izdvaja činjenica da je nastup održan na veoma ekskluzivnoj lokaciji u Sijanu, u drevnoj palati Daming, koja se retko koristi u te svrhe. Pored Sijana, Slobodan Trkulja & Balkanopolis nastupiće i u Pekingu i mnogim drugim gradovima Kine.

Zvučna paleta boja

U svojim nastupima Trkulja koristi različite instrumente, koji su, kako kaže, za njega kao zvučna paleta boja.

– To su moje zvučne boje koje volim da koristim u zavisnosti od momenta, od inspiracije tog trenutka. Biram instrumete i pravim melodiju za koju mislim da tom trenutku odgovara. Ovo što govorim odnosi se na moj solo nastup, no kada su u pitanju nastupi sa Balkanopolisom, uopšte studijski rad, onda je to potpuno drugačije . Svaki instrument ima neku svoju emociju, svoju boju i trudim se da s obzirom na to i aktuelni način sviranja i mesta gde se svira, atmosfere i svega drugog što opredeljuje muziku, tu emociju uklopim u muziku koja nastaje – rekao je jednom prilikom Slobodan Trkulja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here