Papin brat priznao: Šamarao sam dečake

0

 

Otac Georg Racinger (86), brat pape Benedikta XVI., zatražio je oprost od dece hora iz Regenzburga koja su bila seksualno zlostavljana. Tada je priznao kako je koji put i sam šamarao decu. Georg Racinger, koji je od 1964. do 1994. bio upravnik hora dečaka u Regenzburgu, priznao je to u razgovoru za nemački list "Passauer Neuen Presse."

 

Novi slučajevi pedofilije pogodili su Vatikan

 

"Sveta Stolica vrlo ozbiljno prati sve događaje oko pedofilskog skandala u Nemačkoj", izjavio je zamenik šefa Svete Stolice otac Kiro Benedetini, koji je dodao kako Vatikan nema nameru da interveniše.

Gerhard Ludvig Miler, biskup Regenzburga, priznao je kako je bilo seksualnog iskorišćavanja unutar čuvenog hora dečaka dok je upravnik bio brat sadašnjeg pape Benedikta XVI. Georg Racinger. Biskup Miller napisao je na svojoj stranici na internetu pismo u kojem kaže kako želi sve da razjasni i kako je u tu svrhu osnovana posebna komisija.

 

U tom pismu, upućenom roditeljima dece koja su pevala u horu Miler kaže kako je doznao o "seksualnom zlostavljanju" u razdoblju od 1958. i 1973., dakle, dok je upravnik hora bio i Georg Racinger.

 

Pedofili su bili, navodno, dvojica sveštenika koji su umrli 1984. Jedan sveštenik, učitelj pevanja, je 1958. bio sklonjen sa tog položaja kada su se otkrili slučajevi pedofilije, a drugi je 1971. bio i osuđen.

 

Georg Racinger je izjavio za minhenski radio kako "nije bio upoznat sa slučajevima seksualnog zlostavljanja".

 

"Katolička crkva vrlo ozbiljno razmatra celi slučaj", izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel govoreći o seksualnom iskorišćavanju dece u katoličkim školama u Nemačkoj. Merkel je na taj način odgovorila ministarki pravosuđa Sabine Lojthojzer-Šnarenberger, koja je optužila Vatikan da je prikrivao seksualna zlostavljanja i zaustavljao istragu o njima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here