pixabay.com

Već i ptice na grani znaju da je obična voda najbolje piće za utoljivanje žeđi, a ne samo da je najzdravije, nego i pomaže pri gubitku kilograma. Ali jedan dodatak čini je još boljim saveznikom u borbi s kilogramima.

Voda doprinosi gubitku težine na način da zadovoljava apetit. Budući da je centar za glad i žeđ u mozgu na istom mestu, nije teško zavarati mozak koji može zameniti glad za žeđ.

Velika nacionalna studija objavljena u časopisu “Annals of Family Medicine” otkrila je značajnu povezanost između nedovoljnog unosa vode i gojaznosti, dokazujući tako da hidratacija ima veliku ulogu u kontroli težine.

Da stvar bude bolja, otkriven je još brži način gubitka kilograma uz pomoć tečnosti. Radi se o vodi ss kuminom.

Vodu ss kuminom možete vrlo lako napraviti i sami kod kuće pomoću semenki kumina. Ovaj začin, bogat antioksidansima, poboljšava imunološki sistem i zdravlje sistema za varenje, smanjuje upale kao i rizik od karcinoma.

Kumin sagoreva masnoće

“Kumin se istraživao zbog svojih dobrobiti za gubitak kilograma i pokazalo se da ubrzava metabolizam. Brži metabolizam znači da telo brže i bolje sagoreva kalorije”, ističu stručnjaci.

Mala klinička studija uključila je 88 gojaznih žena. Eksperimentalna grupa je konzumirala jogurt sa kuminom dvaput dnevno tri meseca. Kontrolna grupa konzumirala je istu količinu jogurta, ali bez kumina tokom istog perioda. Samo one žene koje su jele kumin smršale su značajno, a na kraju istraživanja imale su i manji nivo holesterola i triglicerida u krvi.

Voda sa kuminom pomaže i u kontroli šećera u krvi. Kad vam je šećer u krvi visok, više glukoze skladišti se u ćelijama nego što vam treba za energiju i tako se pretvara u masnoću.

Kako piti vodu sa kuminom?

Voda sa kuminom može se piti topla ili hladna.

Uronite čajnu kašičicu semenki kumina u otprilike tri decilitra vode i ostavite da stoji preko noći. Neki pre toga semenke malo smrve, ali nije nužno.

Ujutro prokuvajte mešavinu kumina i vode otprilike pet minuta. Kad se voda ohladi, procedite semenke i napitak je spreman za konzumiranje.

Napitku možete dodati med ili cimet za bolji ukus, prenosi EatThis.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here