EPA-EFE
Andrej Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da HDZ na naredne izbore ide sa “ogromnim postignućima”, dodavši da je u demokratijama dobro testirati poverenje građana.

– U fazi smo da sedam i po godina u kontinuitetu uživamo poverenje hrvatskih građana. U demokratijama je dobro testirati poverenje. Ovog puta idemo na izbore sa ogromnim postignućima – rekao je Plenković za HRT.

Komentarišući okupljanje 10 stranaka u koaliciju “Za bolju Hrvatsku”, poručio je da se opozicija nije sistemski pripremala za predstojeće izbore.

– Razlika između nas i njih je što se sistemski pripremamo za naš treći mandat. Mi smo, kad smo izašli sa odlukom – upoznali parlamentarnu većinu i imali jasan smer aktivnosti. Izašli smo spremni sa nosiocima lista od prve do 11. izborne jedinice – rekao je Plenković.

Dodao je da nasuprot vladajućem HDZ-u po treći put stoji “kobasičasta koalicija”.

– Nasuprot nas imamo po treći put neke kobasičaste koalicije sklopljene s konca i konopca”, rekao je hrvatski premijer. Parlamentarni izbori u Hrvatskoj biće održani pre izbora u Evropskoj uniji – rekao je ranije danas hrvatski premijer Andrej Plenković i najavio raspuštanje Hrvatskog Sabora najkasnije 22. marta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here