Pomoć nezbrinutojdeci u Banjaluci

0

S. Princip
Lepši deo učesnika teniskog turnira
 

Ovo je, u stvari, treći turnir zaredom. Cilj mu je da sva sredstva prikupljena njegovim održavanjem budu upućena u Dom za nezbrinutu decu u Banjaluci.

Prema rečima jednog od organizatora Željka Gojkovića, oni su već ugovorili kupovinu "60 komada dobrih, solidnih kreveta, sa dušecima i posteljinom" koji su preko potrebni banjalučkoj ustanovi.

– Našli smo gde da kupimo i odlučni smo da to uradimo. Pa ako za ova dva dana i ne sakupimo dovoljno sredstava, akciju ćemo nastaviti sve dotle dok kupovinu i ne obavimo – kaže Gojković.

Zanimljivo je da čitav projekat vodi NEST inc. organizacija koja u svom zaglavlju navodi da je "neprofitno udruženje građana i prijatelja koje objedinjuju zajedničke ideje u vezi sa humanošću, dobrotvornim radom i kulturom iz bivše Jugoslavije".

S. Princip
Druženje uz igru i ćaskanje
 

– Sam karakter društva sigurno je i osnovni razlog što i na ovom amaterskom turniru imamo učesnike iz skoro svih krajeva bivše Jugoslavije – počevši od Slovenije pa dalje – navodi Gojković.

– Među ostalim, među aktivnim učesnicima-igračima dobili smo i novog savetnika Ambasade Bosne i Hercegovine u Kanberi, gospodina Momu Ševariku. Posebno, takođe, cenimo i muzičare koji su nam se pridružili i daju doprinos opštem raspoloženju.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here