Posle 23 godine: Prvi let Beograd-Zagreb

0

Er Srbija od juče saobraća dva puta dnevno prema prestonici Hrvatske, a pored pored povezivanja dva grada, nacionalna aviokompanija računa u velikoj meri na tranzitne putnike koji će iz Hrvatske preko Beograda putovati za druge destinacije.

Ovo je četvrta avionska linija Er Srbije prema Hrvatskoj, s tim što su Split, Dubrovnik i Pula zasad samo letnje, sezonske destinacije.

– Posle 23 godine, vazdušni most između ova dva glavna grada će ponovo biti uspostavljen. Ponosimo se time što smo u prilici da doprinesemo približavanju stanovništva i privreda dveju zemalja –  rekao je u Zagrebu Dane Kondić predsednik uprave Er Srbije.

Avioni Er Srbije poletaće iz Beograda za Zagreb svakodnevno u 7.35 i 18.20, a iz Zagreba za Beograd u 10.05 i 20.40. Prvi let na ovoj liniji obavio Jatov prethodnik Aeroput u februaru 1928. godine, a JAT je ponovo uspostavio letove na ovoj liniji u aprilu 1947. godine i održavao ih je do avgusta 1991. godine.

Po sletanju na Međunarodni aerodrom u Zagrebu, let je dočekan tradicionalnim pozdravom vodenim topovima, a posetiocima iz Srbije su dobrodošlicu poželeli Bruno Mazurkijević, generalni direktor Međunarodnog aerodroma u Zagrebu, vodeći predstavnici hrvatskog turističkog sektora i lokalnih medija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here