Postala sam mudrija

0

Snežana Đurišić uvek je direktno, oštro i javno govorila o svemu što joj smeta, posebno kada je posao u pitanju. Ali, poslednjih godina njen britki jezik nije više tako oštar.
– Opametila sam se, eto, o tome se radi! Uvek sam govorila svima sve u lice, ne razmišljajući mnogo da li će to nekom zasmetati, hoće li se naljutiti na mene i mogu li da imam neke posledice zbog svoje iskrenosti. A znalo je da me i te kako košta. Jedni su se ljutili, zaobilazili me u širokom luku ili prestajali da mi se javljaju, drugi su govorili kako sam uvek ja ta koja ispravlja krive Drine, ne umem da držim jezik za zubima, stalno samo meni neko i nešto smeta, pa izigravam Don Kihota… Ali, bilo je i onih koje su moje reči naterale da bar razmisle o svojim postupcima i pokušaju da poprave ono što se može – kaže Snežana, koja ne krije da ju je životno iskustvo naučilo da više ne bude direktna kao ranije.
– I dalje kažem sve što mislim, samo sada prvo dobro razmislim šta ću i kako ću nešto reći. Nisam se mnogo promenila, samo sam mudrija.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here