EPA-EFE/Alexander Astafyev / Sputnik

Premijer Belorusije Roman Golovčenko primio je rusku vakcinu protiv korona virusa i oseća se odlično, saopštila je njegova portparolka Aleksandra Isajeva.

Isajeva je izjavila da je Golovčenko vakcinu primio u četvrtak, nakon razgovora sa ruskim premijerom, i da se oseća odlično, prenosi TAS.

Ruski premijer Mihail Mišustin je tokom sastanka sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom saopštio da je Golovčenko odlučio da primi rusku vakcinu protiv korona virusa.

– Drago mi je da je Roman Aleksandrovič Golovčenko odlučio da primi vakcinu danas. Siguran sam da će sve biti u redu – rekao je Mišustin tada.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko su se ranije dogovorili da će Belorusija biti jedna od prvih zemalja u kojoj će biti distribuirana vakcina protiv korona virusa “Sputnjik V” koju je razvio ruski institut “Gamaleja”.

Osim toga, Belorusija će učestvovati u finalnoj fazi kliničkih ispitivanja ove vakcine, koja je 11. avgusta postala prva registrovana vakcina takve vrste u svetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here