Kosovo online

Prištinske vlasti danas nisu dozvolile da novac u dinarima namenjen isplati plata, penzija, socijalnih davanja i drugih plaćanja Srbima, uđe na teritoriju Kosova i Metohije.

Kako je Kosovu onlajn rečeno u Narodnoj banci Srbije, iako je vozilo sa srpskim dinarima bilo upućeno na prelaz Jarinje prema svim višegodišnjim ustaljenim i vrlo preciznim procedurama, ono je vraćeno sa prelaza Jarinje i to bez ikakvog obrazloženja ili odbijenice.

Blindirano vozilo sa dinarima koje je upućeno iz filijale NBS u Kragujevcu na Jarinje stiglo je oko 11 časova gde je novac u dinarima trebalo da preuzme vozilo britanske firme „Henderson“ koja poseduje licencu za transport novca sa kojom NBS uspešno godinama sarađuje. Dinare je trebalo da preveze u trezor Narodne banke Srbije u Leposaviću.

Reč je o prvom transportu novca nakon 1. februara i stupanja na snagu uredbe Centralne banke Kosova o zabrani prometa dinara.

1 COMMENT

  1. Zabraniti svima sa kosovskim tablicama – da se voze kroz Srbiju !!!!!!!! Ne samo to …ima mnogo toga što bi moglo još !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here