Proslava u okrilju crkve

0

ISPRATILI STARU GODINU: Zadovoljni gosti uz pesmu

– Ovo je prvi put da orkestar Sibinović i orkestar Bojčevski iz Malmea sviraju zajedno – kaže prota Milan Gardović, koji je bio domaćin proslave.
Protina desna ruka, iskusni parohijan Žika Stefanović pomagao mu je kod dočeka gostiju.

A sad Sveti Sava

– Možemo da budemo zadovoljni uspešnom starom godinom – kaže prota Gardović, pokazujući na novoizgrađeni deo društvenih prostorija i napominje da je u decembru njegov kolega Milan Vukašin napunio prvu godinu staža u ovoj parohiji. – Pripreme za sledeće praznike već su u završnoj fazi, a otac Vukašin je zadužen za narednu Svetosavsku proslavu.

– I ove godine odabrano društvo se okupilo da obeleži Novu godinu po srpskim običajima – priča Žika i dodaje da je naša crkva poznata po dobrim proslavama i još boljoj organizaciji.

– Ono što je posebno važno da mi prelazak iz stare u novu godinu dočekujemo u samom hramu sa molitvom – ističe prota Milan.

– Do ponoći smo u društvenim prostorijama, a onda prelazimo u hram. Ne znam da li ima puno naših crkava u dijaspori koji to rade na isti način, ali naši parohijani su već navikli na to. Onda se ponovo vraćamo u prostorije i nastavljamo sa slavljem.

Domaćini slavlja: Prota Milan Gardović i Žika Stefanović

Ovog puta pored ukusne trpeze spremljena je i bogata tombola. Glavna nagrada je avionska karta do otadžbine, a pored nje bilo je još niz utešnih nagrada.

– Naš drugi sveštenik otac Milan Vukašin dobio je nedavno ćerku, pa je morao da ostane kod kuće – objašnjava Žika Stefanović koi je pravo sa posla svratio u crkvu. Pre pola godine zajedno sa suprugom su krenuli sa novom firmom pa nema puno vremena za odmaranje.

Ukusno okićena sala bila je popunjena raspoloženih gostiju, koji su pevali starogradske pesme i nazdravljali jedni drugima uz najbolje novogodišnje želje.
– I ovog puta mladi parohijani su se potrudili da kao konobari budu na usluzi starijim gostima, a protin najmlađi sin je pomagao u podeli lutrije. Lepo vreme bez puno snega išlo je prilog slavljenicima od kojih su mnogi uzeli slobodan dan da bi mogli da slave do ranih jutarnjih sati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here