Pun pogodak: Za Nađu sakupljeno 57.500 evra

0

 

Na aukciji se našlo 130 autentičnih dresova, među kojima i oni Nemanje Vidića, Dijega Koste, Radamela Falkaa, Dragana Stojkovića, Zlatana Ibrahimovića, Dejvida Bekama, Predraga Stojakovića i brojnih drugih poznatih svetskih SPORTista, prenosi b92.net.

 

Aukcija je održana u OŠ “Ivo Andrić“ na Kanarevom brdu, a cilj je bio da se prikupi što više novca, pošto je Nađi neophodno 300.000 evra za transplantaciju koštane srži usled retke i teške bolesti matičnih ćelija.

 

Računi za pomoć Nađi

Dinarski

265-0200000054378-94
Devizni

RS35265090000000000939

Skupu su, između ostalih, prisustvovali i fudbaleri Partizana i Crvene zvezde, Danko Lazović, Nejc Pečnik, Nikola Mijailović, Miloš Ninković, košarkaš Milvokija Miroslav Raduljica, bivši košarkaš Partizana Dušan Kecman, predsednik Vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić i direktor Goran Milojević, Ivica Kralj…

 

Upravo su na početku licitacije "večiti" bili u glavnim ulogama, pa je Mijailović kupio dres svog saigrača Ninkovića za 3.000 evra pošto je dao veću ponudu od Lazovića, a povratnik u Partizan je kupio dres kapitena Saše Ilića za 1.500 evra više, što je najveća suma data za jedan dres. Ninković je nedugo zatim uzeo Lazovićev dres Zenita za 2.000 evra, a za istu sumu je napadač Partizana kupio dres kijevskog Dinama koji je sadašnji vezista Zvezde nosio u Ligi šampiona.

 

Iako zbog obaveza nije mogao da bude učesnik manifestacije, svoj doprinos je dao i košarkaš Partizana Saša Pavlović, koji je poslao potpisan dres koji je nosio nastupajući za Boston Seltikse, a Dušan Kecman je istakao da je aukcija bila "dobra ideja da se pomogne Nađi".

 

Posetioci su mogli da kupe, između ostalih, dresove madridskog Atletika u kojima su igrali Milinko Pantić i Zvonimir Vukić, Stojakovićev dres iz Sakramento Kingsa i dres Darka Kovačevića u kojem je nastupao na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine kao član reprezentacije Jugoslavije.

 

Inicijator humanitarne akcije Jovan Simić je rekao da je sa nekoliko drugova nameravao da sakupi na aukciji 20 dresova.

"Drago me što je taj broj znatno premašen. Zahvaljujem svima na velikom odzivu, Nađin život je poenta svega ovoga", rekao je Simić.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here