Putin će doći u oktobru u Srbiju

0

Srbija neće učiniti ništa što bi ugrozilo dobre odnose sa Rusijom: Tomislav Nikolić i Sergej Lavrov
 

Nikolić je Lavrovu uručio zvaničan poziv za predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina da poseti Srbiju, povodom obeležavanja 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, saopšteno je iz Pres službe predsednika Srbije.

 

Nikolić je u razgovoru sa Lavrovom rekao da Srbija neće učiniti ništa što bi ugrozilo dobre onose sa Ruskom Federacijom, jer ta saradnja otvara Srbiji velike mogućnosti za prosperitet i bolji život građana.

 

On je istakao da "to svi znaju" i da s toga danas u Srbiji nema nikog ozbiljnog ko bi se suprotstavljao toj saradnji.

 

"To već uviđa i Evropska unija, čiji punopravan član naša zemlja želi da postane, i zato pokazuje daleko više razumevanja za specifičan položaj Srbije u odnosu prema Rusiji", naveo je Nikolić.

 

Govoreći o krizi u Ukrajini, Nikolić je rekao da Srbija sa zabrinutošću prati tamošnja dešavanja i istakao da se stav Srbije o pitanju krize u Ukrajini neće menjati.

 

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da veoma ceni doprinos koji je predsednik Srbije dao unapređenju rusko-srpskih odnosa i naglasio da isto mišljenje ima i ruski predsednik Vladimir Putin.

 

Lavrov je izrazio nadu da će što skorije početi sa radom međuvladin mešoviti komitet, koji bi efikasno rešavao sve eventualne poteškoće u zajedničkim, srpsko-ruskim projektima.

 

Nikolić i Lavrov su razgovarali i o projektu "Južni tok", ocenivši ga kao projekat od velikog značaja za celu Evropu, a pogotovo za Srbiju, navodi se u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here